Tensiuni in Consiliul Local Baia Mare: Mai multi consilieri au parasit sedinta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

consiliul-local-baia-mareUltima sedinta de indata a Consiliului Local Baia Mare desfasurata vineri, 4 martie, a fost intrerupta de mai multe ori din cauza tensiunilor si discutiilor in contradictoriu iscate intre primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches si consilierii locali, care au venit cu propuneri si proiecte. Nemultumit de cerintele consilierilor, edilul baimarean a refuzat categoric sa adauge alte proiecte pe ordinea de zi, cum ar fi de exemplu cel al numirii viceprimarului liberal, fapt care i-a determinat pe consilierii liberali, dar si pe cei social-democrati sa paraseasca sala de sedinte in semn de protest.

Nu este pentru prima data cand au loc incidente de acest fel in cadrul sedintelor de Consiliul Local, dezbaterile dintre primarul Chereches si consilierii PNL, respectiv PSD fiind tot mai tensionate in ultimele luni.

„Am dorit completarea ordinii de zi cu un proiect privind validarea consilierilor locali pe posturile vacante ramase in cadrul Consiliului Local, fapt care nu a fost permis de catre o parte dintre consilierii locali si am apreciat ca nu ne putem desfasura activitatea in conditii de legalitate. Am apreciat ca este cazul sa ne retragem pentru a transmite un semnal. Daca dorim sa facem o administratie in care sa nu tinem cont de politica nu avem de ce ne teme de inca doi consilieri locali care si-ar exercita atributiile”, a declarat Calin Bota, consilier local PNL.

Ramas fara cvorum, pentru a-si atinge scopul, edilul baimarean s-a vazut nevoit sa o aduca de acasa pe Laura Ghinea, dar si pe Mihai Moroz (chemat tocmai de la petrecerea zilei lui de nastere). Astfel, proiectul de inchiriere a unui spatiu destinat activitatii a doua directii importante din Primaria Baia Mare, cea de venituri si evidenta populatiei, a fost votat de 11 consilieri.

Fiind vorba despre un proiect patrimonial, consilierii liberali au mentionat ca este nevoie de cel putin 14 voturi, pentru ca proiectul sa fie aprobat.

„Spatiul in cauza este unul care are prin constructie functiunile necesare pentru ca aceste servicii sa se desfasoare in conditii bune. Insa, lucrurile trebuie gestionate cu mai multa atentie, cu mai multa prudenta, pentru a nu prejudicia bugetul primariei. Fiind totusi vorba de o hotarare cu caracter patrimonial, consider ca era necesar ca doua treimi din consilierii in functie sa-si fi acordat votul, respectiv 14 voturi”, a mai adaugat consilierul Calin Bota.

Andreea FAT

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

  1. STEKO

   Lumea,,buna”nu sta niciodata la coada la buletine,pasapoarte si alte,,chestii”cu cozi.Nu ca as insinua( 🙂 )ca profita de statulul de mahar,dar sint persoane care se ocupa de asemenea maruntisuri.(cred ca la coada de la buletine ar muri axfisiati 🙂 ).Mno!Nu-i de demnitatea lor…

   Reply
 1. ioan

  Acesti porci isi dau mana cu cea mai mare brambureala in prag de alegeri locale,,, pentru ca nici unul din acesti vagabonzi sigur <>!!!!!!!!!!!,, ne-am saturat de voi v-ati umplut si dupa 2-3 mandate buzunarele gata adio.. excrocilor si excroacelor adio !!!!!!!!!!

  Reply
  1. Attila

   Buna dimineata, ioane! Sper ca portia zilnica de injuraturi pe care le lansezi sa te faca sa te simti mai bine. Desi pare ca esti intr-o stare tot mai grava de surescitare. Nu zic ca nu ai dreptate, dar fii mai potolit, e indecent sa iti dai drumul mereu asa. Altfel, o sa fii ca nebunul satului, nu il baga nimeni in seama, nici cand spune adevarul.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2