Tentativa de furt a doua tablouri de Rembrandt, dejucata la Londra

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Doua tablouri de Rembrandt au scapat, in aceasta saptamana, de o tentativa de furt dintr-un muzeu londonez, Dulwich Picture Gallery, insa autorul acestei aventuri “indraznete” a reusit sa fuga, a declarat joi politia britanica, citata de AFP si titrata de Agerpres.

Sosita la fata locului la cateva minute dupa ce a fost solicitata in urma declansarii alarmei, miercuri in jurul orei 23:30 (locala si GMT), politia a urmarit un intrus care reusise sa forteze intrarea galeriei si sa puna mana pe cele doua tablouri. Barbatul a reusit sa fuga dupa ce a pulverizat pe fata politistului aflat pe urmele sale o substanta nedeterminata. Agentul nu a fost ranit si a putut sa-si continue activitatea.

Picturile celebrului maestru olandez din secolul al XVII-lea au fost descoperite imediat in incinta muzeului.

Potrivit sefului politiei londoneze, Jason Barber, aceasta incercare “indrazneata” a fost “clar pregatita in avans”, insa a fost dejucata datorita agentilor de securitate ai galeriei si “interventiei rapide” a politiei, a subliniat el intr-un comunicat.

Fondata in 1811, Dulwich Picture Gallery figureaza in Cartea Recordurilor deoarece una dintre picturile sale, un mic portret al gravorului Jacob de Gheyn, pictat de Rembrandt, a fost furat de patru ori, ultima data in anii ’80. Acest tablou nu se numara printre cele doua lucrari vizate de tentativa de furt de miercuri seara, a declarat pentru AFP Dulwich Gallery fara a oferi mai multe informatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2