Teo Milea la Colegiul de Arte Baia Mare

PNL

Vineri, 31 ianuarie 2020, ora 19.00 – Recital de pian Teo Milea.

Vineri 31 ianuarie, de la ora 19.00, in Sala de Concerte a Colegiul de Arte din Baia Mare, Asociatia One Sound organizeaza recitalul de pian sustinut de indragitul artist Teo Milea.

Pianistul roman Teo Milea are bucuria sa concerteze in Baia Mare in Sala de Concerte a Colegiului de Arte – Vineri, 31 ianuarie 2020, incepand cu ora 19:00. Indragitul artist aflat in Romania pentru turneul sau din aceasta iarna, 2020 Winter Tour Romania, aduce in fata publicului sau atat piese cunoscute de pe albumele sale ‘On white…and black keys‘ si ‘Open Minds’, cat si creatii pianistice noi pe care le pregateste pentru un nou material discografic.

Cel mai nou album al sau, Open Minds, se bucura de atentia radiourilor internationale de profil, fiind declarat castigator la categoria “Classical Album of the Year 2015” de SoloPiano.com din Statele Unite. Cu doar un an inainte, albumul sau de debut – On white…and black keys, urca pe locul 2 in acelasi clasament.

Mutat in Canada in anul 2015, Teo Milea isi pastreaza marca distinctiva europeana si continua seria concertelor desfasurate cu casa inchisa, in noul sau oras adoptiv, Toronto, fiind descris de presa locala de limba romana drept: “tanar fara varsta, intelept in muzica lui mai mult decat veacul, artist in gesturi, cu o charisma absolut speciala, intr-un recital de o ora”. (M. Manea)

In 2016, Teo Milea reuseste calificarea sa in Top 4 Finalisti ai cunoscutului concurs “Searchlight” organizat de Radio CBC Canada, fiind primul instrumentist care ajunge atat de departe in aceasta competitie, cu o piesa compozitie proprie de pian solo – “Irreversible” – si castiga totodata si Votul Popular, din peste 2000 de artisti inscrisi.

Teo Milea a colaborat cu Opera din Viena, a fost invitat sa concerteze pe scena Festivalului International Altres Musiques din Benicassim, Festivalului International de Jazz Garana, Festivalului International JazzTM. Este primul pianist din lume invitat sa-si interpreteze propria muzica la sediul Comandamentului NATO din Bruxelles si primul pianist care urca pe scena Festivalului International de Balet din Dortmund.

Biletele se pot achizitiona online pe www.tiroll.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1