Teodor Mitrana: Un roman arunca anual circa 250 kg de alimente

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

mancare sanatoasaRisipa de hrana in Romania a devenit o problema sociala majora, datele statistice evidentiind faptul ca aruncam anul circa 250 kg de alimente pe cap de locuitor, a declarat miercuri Teodor Mitrana, director al Asociatiei MaiMultVerde, cu ocazia lansarii proiectului “Romania impotriva risipei de hrana”, informeaza AGERPRES.

El a spus ca aceste date situeaza tara noastra peste media europeana — 150 kg de alimente aruncate pe cap de locuitor.

“Vrem sa dam startul unui proiect cofinantat cu fonduri elvetiene prin programul de cooperare cu Romania si ne propunem sa facem un studiu legat de ceea ce inseamna risipa alimentara, sa identificam solutii de stopare a acestei probleme.

Nu exista inca la nivel national date statistice pe acest subiect, ceea ce se stie este la nivel european, nu exista o lista clara a barierelor pe care le intampina toti membrii lantului valoric, de la producatori la cumparatori, in prevenirea si reducerea acestei risipe alimentare. (…) Trebuie sa vedem de ce schimbari este nevoie in Romania”, a afirmat Mitrana, subliniind ca datele cercetarii vor oferi si un suport real unor modificari legislative.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *