Teodorovici: Alocam 700 milioane de lei pentru restituirea taxei auto

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul a aprobat, joi, alocarea a 700 de milioane de lei din Fondul de rezerva pentru restituirea taxei auto, a anuntat, la Palatul Victoria, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, informeaza AGERPRES.

„Am aprobat o hotarare de Guvern pentru o alocare din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului a sumei de 700 milioane de lei in vederea restituirii taxei auto la modul general de catre structurile statului. Am facut un transfer al acestei sume de la Ministerul de Finante din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului in Fondul pentru Mediu. S-a aprobat si o prevedere prin care exceptam acea obligatie din Codul fiscal, (…) obligatia de a face o compensare inainte ca ANAF sa restituie taxa auto.

Este corect sa eliminam aceasta situatie, (…) pentru ca, la momentul in care statul a incasat aceste sume de la populatie, a facut un imprumut foarte simplu si atunci nu credem ca este corect ca restituirea de taxe sa intarzie. (…) Am propus si s-a aprobat azi in Guvern aceasta eliminare a obligatiei de a compensa aceste sume, tocmai pentru ca acest proces sa se desfasoare si mai repede, astfel incat, pana la finalul lunii mai, sumele disponibile sa fie restituite catre populatie”, a spus Teodorovici, intr-o conferinta de presa.

Intrebat cate persoane au de recuperat taxa auto in contextul in care acest lucru este posibil pana la finalul lunii, ministrul a raspuns ca este dificil de spus.

„Colegii de la ANAF vor lucra si sambata si duminica. Este obligatia dansilor. Au avut timp suficient. Din pacate, ramane aceeasi meteahna a administratiei centrale – atat timp cat cineva de la nivel nu intervine, lucrurile merg intr-o viteza, din pacate, nu asa de mare cum ne-am dori cu totii. Sunt mai multe zile pana la final de luna. Ca numar de persoane este dificil de spus, pentru ca au fost si companii care au vandut masini in acea vreme si care au avut obligatia de plata a acestei taxe auto. Daca se ajunge la o noua decizie de alocare de fonduri, acest lucru se va intampla chiar saptamana viitoare, astfel incat pana la final de luna mai sa se faca plata la tot ceea ce este emis decizie de impunere de catre ANAF”, a aratat ministrul.

El a precizat ca s-au rambursat, pana in prezent, aproximativ 3,5 miliarde de lei din taxa auto.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2