Teodorovici: ANAF a inceput actiunea de recuperare a sumelor obtinute de presedintele Iohannis din chirie

Actiunea de recuperare a sumelor incasate de familia Iohannis din chiria pentru imobilul pierdut in instanta a fost inceputa de Fisc, a declarat joi, la Antena 3, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, subliniind ca, imediat ce o sa primeasca datele o sa le transmita public, informeaza AGERPRES.

“Obligatia domnului presedinte Ionut Misa (presedintele ANAF n.r) este de a face imediat orice demers legal pentru a recupera orice fel de suma, ca e de la domnul Iohannis, ca e o alta persoane fizica sau juridica… Este obligat sa faca, eu sper sa fi facut, tot ce trebuia sa faca conform legii. Vorbim de un fost ministru de Finante si actual sef al Fiscului. Mai ales ca eu am cerut ca si ministru de Finante acest lucru. Aceasta actiune a fost inceputa de Fisc. Imediat ce primesc aceste date o sa le prezint public”, a spus Teodorovici.

El a subliniat ca, inca de la propunerea lui Ionut Misa ca sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala i-a cerut acestuia ca legea sa primeze si sa recupereze toate obligatiile catre stat.

“De la propunerea pe functia de sef al ANAF a domnului Ionut Misa am cerut foarte clar acestuia ca legea sa fie singura care sa primeze, unu. Doi la mana, aici, in categoria celor care sunt datori fata de stat sunt mai multe persoane fizice, persoane juridice, fata de care statul va actiona in sensul de a recupera toate obligatiile. Dupa aceasta declaratie (a presedintelui PSD Liviu Dragnea n.r), am cerut sefului ANAF sa imi prezinte o situatie clara cu actiunile pe care le-a intreprins pentru ca statul sa-si recupereze de la datornici, inclusiv de la presedintele Iohannis, sumele respective. Si, trei la mana, ideea stipulata in discursul domnului presedinte de posibila amnistie, chiar ii multumesc pe aceasta cale, iata, e o ideea foarte buna, pe care trebuie sa o luam in calcul, ca subiect, nu fata de domnul presedinte. Dar astfel de proceduri s-au mai aplicat in economie, cu efecte foarte benefice pentru economie si pentru bugetul de stat”, a precizat ministrul Finantelor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, i-a intrebat public, joi, pe seful ANAF si pe ministrul Finantelor cand au de gand sa recupereze “sutele de mii de euro” pe care seful statului Klaus Iohannis trebuie sa le dea inapoi statului roman.

“Il intreb si acum pe dl Misa, care este presedintele ANAF, daca aceasta institutie, precum si onor Ministerul Finantelor, condus de dl Teodorovici, au de gand sa recupereze sutele de mii de euro de la dl presedinte Iohannis. Ii intreb acum daca au de gand, daca au atat de multi bani la buget si nu au nevoie de ei, poate dam drumul la o amnistie fiscala daca au atat de multi bani si nu mai au loc in cuferele de la Trezorerie. Ii intreb si eu, nu vreau sa ii intreb la telefon, ii intreb public pentru ca este o intrebare pusa de multe ori in studiourile de televiziune, o intrebare legitima, la care vad ca nu raspunde nimeni. E facuta si plangerea penala impotriva dlui Ioahnnis si nu numai, bineinteles o minge de ping-pong intre DNA, Parchetul de la Sibiu, adusa inapoi la DNA, pentru ca le e frica. Acolo discutam de niste case obtinute prin fals si sute de mii de euro care nu se dau inapoi la statul roman. Ca sa vorbim de chestiuni penale, unde nu mai sunt interpretari, sunt fapte dovedite de documente”, a declarat Dragnea, la Parlament.

El a adaugat ca toti trebuie sa plateasca datoriile pe care le au catre stat.

“Sa ii plateasca. Toti sa ii plateasca (banii la stat – n.r.). Domnul Misa ar trebui sa se ocupe sa ia banii de la toti, incepand cu Iohannis”, a afirmat Dragnea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. abcdef

    Ce adevărat. Sâ vedem pe ardeleanul sas că plătește ce trebuie pentru România. Sau nu-i place țara asta?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1