Teodorovici: Cresterea economica de anul viitor va fi de 5 si ceva la suta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cresterea economica a Romaniei va fi si anul viitor de peste 5%, pentru ca exista foarte mare potential, dar vom propune si foarte multe masuri pe zona economica si pe evaziune fiscala, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, informeaza AGERPRES.

„Cresterea economica de anul viitor va fi 5 si ceva. Trebuie sa fie, pentru ca potential exista foarte, foarte mare, dar vor fi foarte multe masuri pe care o sa le propunem in acest an si pe zona economica si pe evaziune si pe tot. Anul acesta am mers pe o crestere economica de 5,5%. (…) PIB-ul Romaniei este de 1.031 de miliarde de lei si a crescut cu 34% fata de 2016”, a spus Teodorovici, intrebat care va fi cresterea economica de anul viitor.

Comisia Europeana a revizuit, pe 10 iulie, in sus, la 4%, estimarile privind cresterea economiei romanesti in acest an, in conditiile in care, in luna mai, Executivul comunitar indica un avans al Produsului Intern Brut de 3,3%.

Pentru anul viitor, CE estimeaza o usoara atenuare a avansului economiei romanesti, la 3,7% fata de 2019, potrivit previziunilor economice de vara. In mai, Executivul comunitar previziona o expansiune de 3,1% a produsului intern brut in 2020.

Potrivit Programului de convergenta 2019 – 2022 publicat de Ministerul Finantelor, pentru anul 2019 este estimata o crestere economica de 5,5% fiind rezultatul unei contributii pozitive a cererii interne (6,1 puncte procentuale) si a unui aport usor negativ al exportului net (-0,6 puncte procentuale). Pentru 2020, prognoza de crestere este de 5,7%.

La inceputul lunii aprilie, Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in scadere la 3,1%, de la 3,4%, estimarile privind evolutia economiei romanesti in 2019, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare estima pe 8 mai ca economia romaneasca ar urma sa inregistreze anul acesta o crestere de 3,2%, fata de un avans de 3,6% previzionat in noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2