Teodorovici: Decizia aplicarii TVA de 19% inainte de 1 ianuarie 2016 depinde de rectificarea bugetara din iulie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Eugen-TeodoroviciMinistrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri ca decizia introducerii TVA de 19% inainte de 1 ianuarie 2016 depinde de cum va arata rectificarea bugetara din iulie, scrie Agerpres.

“In luna iulie urmeaza o rectificare bugetara si in functie de sumele necesare pentru aceasta rectificare se va decide daca da (se introduce TVA de 19% — n.r.) si, daca da, de cand o astfel de masura poate fi aplicata inainte de 1 ianuarie 2016. Dar asa cum stau astazi calculele, intentionam sa aplicam o astfel de masura inca inainte de 1 ianuarie 2016. Nu pot sa spun astazi cand, pentru ca vreau sa am intai cifrele exacte si vedem”, a spus Teodorovici, intr-un briefing de presa la Palatul Victoria.

In conditiile in care reprezentantii Comisiei Europene si-au exprimat public rezervele fata de efectul reducerii TVA la 19%, ministrul Finantelor a explicat ca se poarta discutii cu acestia pentru a-i convinge ca o astfel de masura este sustenabila.

“Am avut, o sa avem de fapt si maine discutii toti colegii ministri cu cei de la Comisia Europeana. Asta nu inseamna ca intr-un final sa spunem nu pot sa existe ingrijorari din partea dansilor. (…). Asta nu inseamna ca Romania nu-si va respecta tintele asumate. (…) De fiecare data cand o masura a Guvernului a fost luata, in special in zona economica, (…) au fost de multe ori ingrijorari chiar si la nivel national — Consiliul Fiscal si ceilalti parteneri—, dar lucrurile au aratat ca s-au inselat in ceea ce priveste partea de ingrijorari. Cred ca este momentul ca Romania sa aiba o abordare indrazneata si desigur o abordare responsabila pentru ceea ce inseamna cheltuieli pe 2016. Este foarte important ca acest nivel de deficit sa fie de sub 3%. (…) Noi argumentam cum avem noi cifrele si cum intelegem noi sa aplicam o astfel de masura. Au fost discutii tehnice la Ministerul Finantelor pentru a arata exact de unde anume aplicam masurile compensatorii”, a explicat Teodorovici.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2