Teodorovici depre recuperarea banilor de la Iohannis: Corpul de control va face o verificare atat la minister cat si la ANAF

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri la Tulcea, referitor la demersurile privind recuperarea banilor datorati statului de presedintele Klaus Iohannis, ca a semnat un ordin prin care corpul de control va face verificari in acest sens atat la ministerul de resort, cat si la ANAF, informeaza AGERPRES.

“Ieri, am semnat la minister ordinul de serviciu pentru ca echipa de la corpul de control de la minister sa faca o verificare atat la Ministerul Finantelor Publice, cat si la ANAF vizavi de acest subiect, pentru a vedea exact care au fost hibele, lipsurile, intarzierile, motivate desigur intr-un fel sau altul. In special, pentru ca pe viitor astfel de fapte sa nu se mai intample”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul a spus ca Liviu Dragnea nu are de ce sa-l critice pe el referitor la acest subiect.

“Sigur nu m-a criticat pe mine, cu siguranta. (…) Am plecat in 2015, la inceput de noiembrie, de la Ministerul de Finante, odata cu schimbarea Guvernului, iar decizia de instanta a fost undeva in acea perioada. In 2016 am inteles ca in Finante lucrurile nu au fost chiar aplicate in mod legal, adica au fost unele intarzieri nejustificate si tocmai de aceea am cerut o astfel de analiza pentru a sti exact daca au fost intarzieri, de ce, care au fost argumentele pentru ca pe viitor astfel de lucruri sa nu se mai intample. Sa fie o procedura foarte clara, pentru fiecare astfel de hotarare de instanta. Chiar am cerut o situatie a tuturor deciziilor de instanta pe toate situatiile, o situatie foarte clara, defalcata, pentru a sti exact cand a fost emisa, care este obiectul respectiv, daca a fost sau nu pusa in aplicare si daca nu, de ce nu”, a declarat acesta.

Teodorovici a mentionat, totodata, ca va cere Ministerului Justitiei sa faca verificari cu privire la notarul de la Sibiu care in 2016 a suspendat actiunea ceruta de ANAF.

“Verificarea modului in care notarul, la un moment dat pe zona Sibiu, a decis la momentul 2016 sa faca acea suspendare a actiunii pe care ANAF-ul a cerut-o, pe motiv ca exista doua procese pe rol in Hunedoara. Repet, legea spune ca poate sa faca o astfel de suspendare, cei care sunt cei mai in masura sa ne spuna daca da sau nu, au fost argumente in acest sens, o pot face cei de la Ministerul Justitiei. Si va urma sa avem si o astfel de cale parcursa”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat miercuri, la Consiliul Judetean Tulcea, la prezentarea proiectului privind construirea unui pod suspendat peste Dunare, in zona Braila, investitie europeana de circa 430 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2