Teodorovici: Din momentul in care Curtea motiveaza decizia, in maximum 5 zile poate fi in Monitorul Oficial bugetul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, sustine ca Legea bugetului pentru anul 2019 poate fi publicata in Monitorul Oficial in maximum 5 zile de la emiterea motivarii de catre Curtea Constitutionala a Romaniei si astfel se vor putea lua in luna urmatoare alocatiile marite, informeaza AGERPRES.

„Din momentul in care Curtea motiveaza decizia, in maximum 5 zile poate fi in Monitorul Oficial bugetul. In luna urmatoare se iau alocatiile marite, pentru ca acesta este parcursul. In maximum 4-5 zile presedintele poate sa asigure in Monitorul Oficial publicarea bugetului. (…) Poate ca va mai tine pentru ca este dorinta domniei sale nu de a sustine PNL-ul, de a distruge Romania”, a declarat, miercuri seara, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind ca actul normativ este constitutional. Pe 22 februarie, seful statului a trimis CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul in curs.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

„Voi retrimite Parlamentului pentru corectura si imbunatatire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceti un buget sanatos pentru Romania! Parlamentul are ocazia, dar in primul rand responsabilitatea sa faca rapid corectiile necesare, astfel incat bugetul chiar sa fie unul pentru dezvoltarea Romaniei”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El nu a dorit sa comenteze decizia Curtii Constitutionale cu privire la Legea bugetului de stat, insa a subliniat ca bugetul pe anul 2019 este bazat pe cifre false si l-a catalogat din nou drept unul al „rusinii nationale”.

Bugetul general consolidat pentru 2019 este construit pe o crestere economica de 5,5%, o inflatie medie anuala de 2,8% si un castig salarial mediu net lunar de 3.085 lei. Produsul Intern Brut (PIB ) pentru 2019 este estimat la 1.022 miliarde de lei, iar deficitul bugetar este estimat la 2,76% din PIB.

Anul trecut, deficitul bugetului consolidat a fost de 2,88% din PIB, nivel identic cu cel la care s-a inchis bugetul si in anul precedent.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole