Teodorovici: Din momentul in care Curtea motiveaza decizia, in maximum 5 zile poate fi in Monitorul Oficial bugetul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, sustine ca Legea bugetului pentru anul 2019 poate fi publicata in Monitorul Oficial in maximum 5 zile de la emiterea motivarii de catre Curtea Constitutionala a Romaniei si astfel se vor putea lua in luna urmatoare alocatiile marite, informeaza AGERPRES.

“Din momentul in care Curtea motiveaza decizia, in maximum 5 zile poate fi in Monitorul Oficial bugetul. In luna urmatoare se iau alocatiile marite, pentru ca acesta este parcursul. In maximum 4-5 zile presedintele poate sa asigure in Monitorul Oficial publicarea bugetului. (…) Poate ca va mai tine pentru ca este dorinta domniei sale nu de a sustine PNL-ul, de a distruge Romania”, a declarat, miercuri seara, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind ca actul normativ este constitutional. Pe 22 februarie, seful statului a trimis CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul in curs.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

“Voi retrimite Parlamentului pentru corectura si imbunatatire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceti un buget sanatos pentru Romania! Parlamentul are ocazia, dar in primul rand responsabilitatea sa faca rapid corectiile necesare, astfel incat bugetul chiar sa fie unul pentru dezvoltarea Romaniei”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El nu a dorit sa comenteze decizia Curtii Constitutionale cu privire la Legea bugetului de stat, insa a subliniat ca bugetul pe anul 2019 este bazat pe cifre false si l-a catalogat din nou drept unul al “rusinii nationale”.

Bugetul general consolidat pentru 2019 este construit pe o crestere economica de 5,5%, o inflatie medie anuala de 2,8% si un castig salarial mediu net lunar de 3.085 lei. Produsul Intern Brut (PIB ) pentru 2019 este estimat la 1.022 miliarde de lei, iar deficitul bugetar este estimat la 2,76% din PIB.

Anul trecut, deficitul bugetului consolidat a fost de 2,88% din PIB, nivel identic cu cel la care s-a inchis bugetul si in anul precedent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *