Teodorovici: Exista sanse ca salariul minim pe economie sa creasca inainte de 1 ianuarie 2019

Salariul minim pe economie ar putea creste la 2.050 lei inainte de 1 ianuarie 2019, a declarat marti, la TVR1, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, precizand ca se face o analiza la ministerul de resort, informeaza AGERPRES.

“Cel tarziu de la 1 ianuarie 2019 (va creste salariul minim pe economie n.r). Discutam la Finante. La Ministerul de Finante esti obligat sa faci o analiza pe fiecare posibilitate(…) Analizam absolut tot. Si un astfel de scenariu.(…) O sa discutam in Guvern. Sunt sanse. Este o decizie care se va lua in urma unei analize pe care Ministerul de Finante o face, o discutam in Guvern”, a spus Teodorovici.

Intrebat daca sunt sanse ca salariul minim sa creasca la 2.050 lei la final de an, ministrul Finantelor a raspuns: “Da. Am spus cel tarziu (la 1 ianuarie 2019, n.r.). Daca am spus cel tarziu, e implicit ca poate fi mai devreme. Cand mai devreme? Vedem care sunt calculele, propuneri. Se face aceasta analiza la Finante”.

Totodata, Eugen Teodorovici, a mai afirmat ca se va sti exact de unde vor veni sumele dupa rectificarea pe care Guvernul intentioneaza sa o faca in noiembrie.

In prezent, salariul minim este de 1.900 lei brut/luna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1