septembrie 27, 2021

Teodorovici: Guvernul isi mentine acelasi punct de vedere ca va fi o crestere economica asa cum am prognozat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, legat de estimarile Comisiei Europene privind o crestere economica mai mica in cazul Romaniei, ca Guvernul isi mentine punctul de vedere ca aceasta va fi la nivelul prognozat, informeaza AGERPRES.

“In fiecare an e o discutie continua si Fondul Monetar, care a fost ieri, am avut discutii cu Fondul Monetar, cei de la Comisia Europeana, Consiliul Fiscal si, repet, este o parere pe care o luam in calcul, e de bun simt si corect sa iei in calcul toate aceste puncte de vedere, noi ca si Guvern ne mentinem mai departe acelasi punct de vedere ca va fi o crestere economica asa cum am prognozat”, a precizat Teodorovici, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca istoria arata ca Romania a avut dreptate in aceasta privinta.

“Istoria arata ca noi am avut dreptate de-a lungul timpului, inchiderile de an, executia bugetara de la an la an au aratat ca ceea ce Guvernul a anticipat a fost si corect, ca am vorbit de fonduri europene, ca am vorbit de deficit, inflatie. Apropo de inflatie, mai e o luna de zile cand se va confirma inca o data ca cei care au spus ca ajunge inflatia la 12% sunt niste habarnisti”, a sustinut ministrul de Finante.

Comisia Europeana a revizuit, semnificativ in scadere, estimarile referitoare la cresterea economiei Romaniei in 2018, de la 4,5% la 3,6%, in timp ce in 2019 mizeaza pe un avans de 3,8%, fata de 3,9% cat estima in primavara, potrivit previziunilor economice de toamna publicate joi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2