Teodorovici: Ministerul Finantelor va realiza o analiza si va face o propunere referitoare la supraacciza pe carburanti

PNL

Ministerul Finantelor va realiza o analiza si, pana la finele acestui an, va face o propunere la nivelul Guvernului referitoare la supraacciza pe carburanti, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la postul public de televiziune, lasand sa se inteleaga faptul ca ar fi in favoarea eliminarii taxei, informeaza AGERPRES.

“O sa fie o discutie la nivel de Guvern….Va fi o propunere din partea noastra ca Minister de Finante vizavi de supraacciza. Pana la final de an o sa vedeti o propunere in acest sens….Vom face analize si vedem exact care este situatia. Dupa cum stiti bine, in Romania prima actiune este sa spui ca e un minus pe buget daca scoti o taxa, un impozit. Trebuie sa te uiti la efectul de runda a doua. Daca o astfel de masura poate produce in economie efecte pozitive, este foarte bine si va dau un exemplu foarte interesant legat de cresterea rovinietei sau alinierea acestei roviniete la o directiva europeana. Si chiar a fost o discutie in Guvern si nu va ascund acest lucru si doamna prim-ministru a decis amanarea unei astfel de masuri, ceea ce este foarte corect, pentru ca o crestere a ei chiar daca se aplica transportatorilor efectele erau in economie….Doamna prim-ministru intr-o sedinta de guvern de saptamanile trecute a decis sa nu luam o astfel de decizie, chiar daca i s-a invocat ca este o aliniere la o directiva europeana”, a spus Eugen Teodorovici.

Acesta a afirmat ca este tentat sa propuna o masura de eliminare a acesteia.

Ministrul Finantelor a declarat ca in ultima partea a anului vor putea fi vazute “masuri pentru zona de economie”. Printre acestea au fost enumerate ajutoarele de stat pentru proiecte de minimum trei milioane de euro, introducerea cotei de TVA de 5% pentru zona de turism, dar si demararea unor investitii importante, precum podul de peste Dunare de la Tulcea, posibila atribuire de contract pentru Autostrada Comarnic – Brasov.

“Sa facem podul, dar sunt unii care au anumite interese sa nu…nu vedeti ca acest pod nu s-a facut de ani de zile, de peste 20 si ceva de ani se vorbeste in tara aceasta despre acel pod, pentru ca sunt unii care au anumite interese locale acolo: ba ca trec Dunarea cu un bac, ba ca asa mai departe. Si atat de meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni din pacate, din zona respectiva si de acesta fac un anunt…daca o sa am dovada certa, probabil ca nu stiu, sper sa stie sa inoate acel cineva care pune astfel de piedici”, a spus Eugen Teodorovici.

Intrebat despre modul de taxare a autostrazilor, Teodorovici a precizat ca nu vor fi percepute simultan taxa de drum si vinieta.

In ceea ce priveste rata inflatiei, ministrul Finantelor a declarat ca pana la finalul anului va scadea pana la un nivel anticipat. Teodorovici a spus ca nu se poate pronunta daca BNR face o treaba buna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1