Teodorovici: Pana la finalul anului, toate scolile care au toalete in curte vor fi dotate cu containere moderne, cu baie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cele circa 1.400 de scoli care au in prezent toaletele in curte vor primi circa 10.000 de euro pentru achizitionarea, pana la finalul anului, de containere moderne, cu baie, ce vor fi montate langa scoala si va fi construit un pasaj pentru a putea trece copiii, a declarat vineri, la Antena 3, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, informeaza AGERPRES.

“Pot sa va spun ca sunt inca 1.400 si ceva de scoli care sunt in aceasta situatie neplacuta (cu WC in curte). Pana la final de an este obligatoriu ca toate aceste scoli sa nu mai aiba aceasta situatie. Si cum? Se vor aloca, am facut un program care se lanseaza imediat. Undeva la 10.000 de euro va veni pe fiecare scoala pentru a pune langa scoala respectiva acele containere moderne care sunt prevazute cu partea de baie…Cel putin…Cam asta este suma estimata. Primaria care are grija de scoala va avea aceasta suma.

Vom impune acel format tip sa nu ne trezim cu fel de fel de astfel de achizitii. Lipit de scoala, facem racordul necesar fie la retea de apa, canalizare, daca are, daca nu fosa, si, desigur un pasaj prin care copiii trebuie sa treaca. Daca este o scoala veche undeva intr-o comuna, nu poti sa spargi zidul. Faci un pasaj de trecere pentru ca acel copil care iese sa nu fie plouat, sa stea in frig. Pana la final de an aceste 1.400 de scoli in acest fel pot toate sa fie intr-o situatie corecta”, a explicat Teodorovici.

Acesta a reiterat ca Educatia va avea in acest an o crestere a bugetului cu 47% fata de 2018, deoarece trebuie atins procentul de 6% din PIB pentru Educatie.

“Ne-am angajat prin acel protocol cu sindicatele sa alocam in acest an cu 15% in plus fata de anul trecut. Iata ca alocam 47% crestere fata de 2018, pentru ca trebuie sa atingem acel 6% pentru Educatie din PIB. Banii au fost alocati acolo unde Ministerul Educatiei a solicitat. Adica la acele programe pe care doamna ministru Andronescu le anunta, cu table inteligente pentru fiecare clasa de scoala, rechizite pentru copii, complet, ghiozdanele cu carti, caietele. Aici se discuta pentru a vedea care sunt nevoile…”, a spus ministrul Finantelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *