septembrie 27, 2021

Teodorovici: Proiectul de buget pe 2019 va fi trimis in Parlament in prima parte a lunii decembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat ca proiectul de buget urmeaza sa fie aprobat si transmis in Parlament spre dezbatere in prima parte a lunii decembrie, informeaza AGERPRES.

“Oricum putem sa intram si in paralel (in dezbatere parlamentara – n.r.) pentru ca, sa spunem, e clar ca Legea pensiilor va trece inainte de buget, ca astfel sa includem si efectele Legii pensiilor in bugetul pe anul 2019. Nu saptamana viitoare, urmatoarea saptamana, cam asa este planul”, a declarat Eugen Teodorovici, marti, la Parlament.

Intrebat daca mai este loc de reducerea TVA la 18% de la 19% in acest an, ministrul a spus: “Aici, in urmatoarele zile, pentru ca trebuie sa definitivam bugetul pe 2019, veti vedea toate masurile respective, fie ca vorbim de TVA la 18%, fie ca vorbim de dividende la zero, ca si asta era o masura din programul de guvernare – pe toate le veti regasi, intr-un fel sau altul, in conceptul de buget pe 2019”.

El a adagat ca noua lege a pensiilor se va regasi in proiectul de buget pe 2019: “O crestere a punctului de pensie cu 15% din septembrie pe 2019, iar impactul pe anul viitor este 8,4 miliarde (de lei – n.r.)”.

Ministrul a precizat in contextul discutarii bugetului ca este continuata analiza in ceea ce priveste eficientizarea aparatului bugetar si a facut referire la o propunere publicata pe site-ul Ministerului de Finante referitoare la posturile vacante.

“Noi, chiar daca bugetam pe anul viitor institutii la intreaga lor capacitate, nu ne opreste nimeni sa spunem ca, pana la final de an, sa fie luate aceste masuri, dar impactul pe buget, acea diminuare, se va produce din februarie, din martie, pentru ca sunt niste praguri legale pe care trebuie sa le parcurgem cand astfel de masuri, eventual, se iau. O astfel de abordare, de eficientizare a structurilor publice trebuie facuta, indiferent de cine spune sau ce spune, intr-un fel sau altul. Este o chestiune logica si de bun simt”, a spus Teodorovici.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2