Teodorovici: Saptamana aceasta planificam sa aprobam rectificarea de buget; sunt convins ca va fi pozitiva

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile si-au planificat sa aprobe rectificarea de buget in aceasta saptamana, a afimat luni ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati, informeaza AGERPRES.

Ministrul de resort a precizat, in context, ca lucrurile sunt clarificate si au mai ramas de pus la punct doar mici detalii aratand, totodata, ca este convins ca va fi o rectificare pozitiva.

„Da, e important de spus ca fata de ceea ce a aparut in spatiul public zilele trecute, pot sa spun asa, intr-un singur cuvant ca va fi o rectificare speram noi pozitiva, adica toate ministerele, cele care au planificate masuri importante de investitii si nu numai, vor primi toate sumele necesare astfel incat pana la finele acestui an sa le si aplice. Vor fi ministere care vor avea bugetele, sa spunem asa, asa /../ cum au fost planificate si chiar vor fi anumite, sa spun asa, plusuri acolo unde au fost adaugate masuri fata de cele pe care cu totii le cunoastem. Ele vor fi anuntate in mod public odata cu momentul rectificarii de doamna prim-ministru si, ca o concluzie, sunt convins ca va fi o rectificare pozitiva”, a precizat Teodorovici pentru RRA.

El a mentionat ca mai trebuie puse la punct cateva mici detalii ale rectificarii de buget, astfel ca documentul urmeaza sa fie adoptat in aceasta saptamana.

„Saptamana aceasta planificam sa aprobam aceasta rectificare de buget si cred ca lucrurile sunt clarificate, doar micile detalii au mai ramas de pus la punct si lucrurile sunt asa cum am spus si in coalitie si cum am promis populatiei, mai ales”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Potrivit ministrului Finantelor, si autoritatile locale vor primi bani in cadrul primei rectificari de buget din acest an, iar sumele vor fi alocate in functie de proiectele de investitii pe care acestea le au.

„Da, categoric, vor primi. Fondurile pe care la inceput de an, sa spunem, prin diferentele acelea de formula aplicata pentru echilibrarea bugetelor locale. Asa cum am promis noi in programul de guvernare, stiti foarte bine, de la 1 ianuarie avem 100% impozitul pe venit pe care trebuie sa-l alocam la nivel local, asa am promis si chiar daca Legea bugetului de stat pe acest an prevede din luna martie, sa spunem asa, inclusiv aceasta alocare, nu, o sa o dam de la inceput de an, o sa alocam sumele necesare pentru functionarea pana la final de an /…/ ce proiecte mai au de investitii, dezvoltare, dar se va face intr-o abordare oarecum diferita, sa spunem, sumele vor fi alocate si pe baza acestor nevoi, punctual, in discutie cu fiecare /…/ in parte astfel incat sa fim siguri ca sumele vor fi suficiente pentru ceea ce au de facut pana la final de an.

Cum v-am spus, functionale, cheltuielile sociale pe care le au de asigurat, dezvoltarea, partea de dezvoltare, cofinantari la proiectele europene sau din cele guvernamentale, PNDL-ul si alte de acest fel”, a subliniat ministrul citat.

Ministrul Finantelor a afirmat, o data in plus, ca pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie, iar cresterea punctului de pensie are prevazuta in buget, inca de la inceput de an, suma necesara.

Pe de alta parte, seful de la Finante a anuntat ca, pentru transparenta si dezbatere publica, intentioneaza ca, in luna septembrie a acestui an, sa publice proiectul de buget pe 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole