Teodorovici: Securizarea punctelor vamale, unul dintre principalele obiective ale Ministerului Finantelor, in 2018

PNL

Securizarea punctelor vamale, dotarea cu echipamente de ultima generatie si modernizarea infrastructurii vamale se afla printre principalele obiective ale Ministerului Finantelor Publice pentru anul 2018, a declarat, la Bruxelles, ministrul de resort, Eugen Teodorovici, la un eveniment prilejuit de celebrarea celor 50 de ani de Uniune Vamala.

Potrivit unui comunicat al MFP, remis vineri AGERPRES, ministrul Teodorovici a semnat, joi, Carta Vamala Europeana, sub inaltul patronaj al lui Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama, si al lui Hartwig Loger, ministrul de Finante din Austria, tara care detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Uniunea Vamala a fost mentionata prima data in Tratatul de la Roma si a intrat in vigoare in anul 1968, cand s-au eliminat taxele vamale percepute la frontierele dintre statele membre ale Comunitatii Europene. Statele membre ale UE utilizeaza un set comun de norme, asa-numitul Cod vamal, care sta la baza Uniunii Vamale.

In cele cinci decenii de existenta, Uniunea Vamala a devenit o piatra de temelie a pietei unice, prin mentinerea unor frontiere sigure ale UE si prin protejarea cetatenilor impotriva marfurilor interzise si periculoase.

Numai in 2017, autoritatile vamale din UE au gestionat 16% din comertul mondial.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1