Termenul pentru achitarea taxelor si a impozitelor locale, prelungit pana la 30 iunie

Reclame home 1
Reclame home 1

banca baniGuvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, ca primul termen de plata a impozitelor si taxelor pe cladiri si mijloace de transport sa fie prorogat de la 31 martie pana la 30 iunie, informeaza AGERPRES.

Prevederile au fost aprobate in cadrul OUG privind unele masuri financiare in vederea finalizarii proiectelor finantate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2007 — 2013, precum si unele modificari fiscal-bugetare.

„In aceasta ordonanta de urgenta sunt prevazute cateva modificari legate de normele Codului fiscal. (…) Sunt prevazute cateva prorogari de termene, in asa fel incat modificarile pe care le-am sustinut saptamana trecuta si care au aparut in Monitorul Oficial abia luni sa poata avea timp sa fie implementate si sustinute in plata. (…) Pentru anul 2016, primul termen de plata a impozitului — taxe pe cladiri, impozit, taxe pe teren, respectiv impozit, taxe asupra mijloacelor de transport — se proroga de la 31 martie pana la 30 iunie 2016. Totodata, contribuabilii care achita integral suma pana la 30 iunie 2016 in ceea ce priveste impozitul sau taxele pe cladiri, impozitele — taxele pe teren, respectiv impozitul, taxele pe mijloacele de transport beneficiaza de bonificatia stabilita de Consiliul Local.

Termenul era de 31 martie, s-a prelungit acest termen pentru ca toata lumea sa poata plati, sa poata beneficia de clarificarile pe care Ministerul de Finante le-a adus in ultimele saptamani in privinta noului Cod fiscal si a normelor de aplicare la acesta”, a explicat purtatorul de cuvant al Guvenului, Dan Suciu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole