Termenul pentru programul “Prima impadurire”, prelungit pana pe 17 noiembrie

PNL

Termenul pentru depunerea cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat “Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” a fost prelungit pana la data de 17 noiembrie 2017, informeaza Ministerul Apelor si Padurilor printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Banii se acorda pentru infiintarea efectiva a plantatiilor forestiere, care acopera si costurile de elaborare a proiectului tehnic de impadurire, intretinerea si ingrijirea plantatiei forestiere, precum si pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a impaduririi, pe o perioada de 12 ani.

Ministrul Apelor si Padurilor, Adriana-Doina Pana, considera ca accesarea fondurilor disponibile pe aceasta masura de un numar cat mai mare de beneficiari va avea un impact pozitiv major pe termen lung.

“Este adevarat ca plantarea unei paduri aduce beneficii financiare dupa zeci de ani, insa cred ca romanii trebuie sa invete sa faca si investitii pe termen lung. Este o oportunitate extraordinara sa putem lasa mostenire generatiilor viitoare o tara cu o suprafata mai mare de padure. Iar avantajele nu sunt doar de ordin financiar. Impadurirea terenurilor degradate, posibila prin acest program, are rolul de a proteja culturile fermierilor si comunitatile din zonele rurale de efectele fenomenelor meteo extreme. Pe scurt, prin plantarea de noi suprafete de padure, toata lumea are de castigat”, considera Doina Pana.

Potrivit acesteia, masura vine in completarea actiunilor guvernamentale de crestere a fondului forestier national.

Programul este aferent Masurii 8 “Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, Submasura 8.1 “Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014-2020.

Alocarea financiara pe aceasta masura este de 50 de milioane de euro, iar valoarea maxima a sprijinului public pentru un proiect acordat in baza schemei de ajutor de stat este de 7 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1