Teroarea psihica II: Chereches, acuzat de dictatura. Sindicatele cer prefectului sa intervina

Sindicatele din Maramures ii cer prefectului Vasile Moldovan sa se implice in cazul transferului abuziv al lui consilierului Liviu Pop, dispus de primarul Catalin Chereches. Liderii Cartel Alfa, filiala Maramures, au sesizat Prefectura cu privire la dispozitia emisa de edilul baimarean, solicitand convocarea Comisiei de Dialog Social, in vederea solutionarii pe cale amiabila a conflictului iscat.

“Uniunea Sindicala Teritoriala ‘Cartel Alfa’ filiala Maramures, reprezentata prin Hossu Florin Gheorghe, in calitate de presedinte, va solicita sa convocati intrunirea Comisiei de Dialog Social, in vederea solutionarii pe cale amiabila a situatiei generate de intentia primarlui Municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, de a schimba functia dlui Pop Liviu (fara niciun temei legal) de consilier superior in cadrul serviciului Protectie Civila, in functia de inspector superior salubrizare”, se precizeaza in adresa inaintata prefectului.

Sindicalistii afirma ca o schimbare a functiei lui Liviu Pop ar fi posibila doar in anumite conditii. Una dintre acestea ar fi ca functionarul sa fi incalcat atributiile de serviciu sau sa fi comis alte fapte ce l-ar putea incrimina. Conform acestora, comportamentul primarului Chereches este unul specific dictatorilor.

„Mentionam ca nu dorim o implicare in actul managerial al Primariei Baia Mare, dar dorim cu certitudine respectarea aplicarii legii. In acest sens, domnului Pop Liviu, conform Legii 62/2011, nu i se poate impune trecerea pe alt post decat in conditiile in care acesta ar fi savarsit fapte imputabile lui.

Nu cunoastem si nu ni s-a adus la cunostiinta sa fi savarsit astfel de fapte. Mai mult, calificativele pe care le-a obtinut sunt maxime. Domnule Prefect, consideram ca actiunea domnului primar Catalin Chereches poate fi catalogata ca imixtiune in activitatea sindicala, lucru foarte grav, tinand cont ca Romania este o tara democrata, democratie castigata si prin prin sacrificiile multor romani. Purtarea primarului Catalin Chereches nu face decat sa clatine serios drepturile castigate prin atatea sacrificii.

Nu credem ca prin terorizarea unor oameni care si-au dedicat o parte din viata miscarii sindicale, incercand sa reprezinte drepturile salariatilor, Romania va merge spre progres, dar putem fi siguri ca o astfel de purtare duce spre o dictatura, de care nu prea demult am scapat”, se mai precizeaza in sesizarea adresata prefectului.

De asemenea, pe langa adresa respectiva, referitor la cazul Liviu Pop, au fost trimise petitii catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Guvernului condus de Mihai Tudose, carora li se solicita verificarea, de catre Corpul de Control din cadrul ANFP, a modului abuziv prin care Catalin Chereches dispune de functiile din Primaria Baia Mare.

In cursul saptamanii trecute, Catalin Chereches l-a chemat la ordine pe Liviu Pop, consilier in cadrul serviciului de Protectie Civila, trimitandu-l la Salubrizare. Angajatul a refuzat, pe motiv ca dispozitia incalca legea. Dialogul care a urmat intre cei doi arata modul dictatorial prin care Catalin Chereches face administratie, precum si teroarea psihica la care sunt supusi angajatii institutiei.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. Buda

  Corupt,dictator,prieten cu interlopi si nu numai acest individ scapat de puscarie mai conduce orasul ?????

  Reply
  1. Marius

   ai uitat de camatariul zapciu imobiliar, Nelutu & asociatii, si florin asisitentu social mercenar imobiliar de la asoc

   Reply
 2. cipri

  Revenirea kak-ista la primaria Baia Mare reprezinta o abatere serioasa de la o evolutie coerenta a orasului si un impas major pentru climatul de normalitate.
  Scandaluri publice permanente si conflicte personale interminabile, derapaje vocale si discursuri autoritariste, orgolii sfidate public si reglari de conturi prin culise, stigmate si agresiuni diverse asupra moralei, bunei convietuiri si bunei administrari, toate, nu aduc comunitatii decat stagnare si izolare, regres social si economic, cu consecinte negative asupra dezvoltarii.
  Decontul va fi platit de cetatenii orasului, cum similar platim deconturile lasate mostenire de Angel Crist…

  Asadar, SORINA PINTEA va fi solutia viabila si norocoasa pentru urbe, la viitoare alegeri!!!

  Reply
  1. banhidi

   nu m-as hazarda sa afirm ca Sorina Pintea este singura solutie viabila (si norocoasa) la viitoarele alegeri pentru functia de primar al municipiului Baia Mare… din 2 motive…
   1. este o reprezentanta a unui partid care dupa castigarea alegerilor parlamentare din Romania a facut cu totul altceva decat a promis in campania electorala; acest partid se numeste PSD… deci credibilitatea acestui partid (si implicit a d-nei Pintea) s-a dus pe apa sambetei… (ca exemplu, eu personal am auzit in campanie electorala cand Sorina Pintea a declarat ca medicii de la 1 ianuarie 2018 vor avea salarii de “n” mii de euro si de fapt nici vorba de asa ceva…bineinteles ca informatia provenea de la partidul iubit PSD, n-a spus dansa asta din proprie initiativa)
   2. n-a fost frumos ce a facut, prin cedarea (cu premeditare) a locului de senator castigat la alegeri acestui ipochimen numit Pop Liviu Marian… alegatorii de buna credinta au pus stampila in mod expres pe Sorina Pintea, tocmai fiindca au vazut in ea un om mai deosebit.. alegatorii au fost apoi dezamagiti de gestul domniei sale.. deci, la ce ne putem astepta de la dansa si in viitor?

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1