Tesla a inregistrat pierderi de 1,1 miliarde dolari in primul trimestru, in scadere cu 22%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tesla, producatorul de autovehicule electrice de lux, a inregistrat pierderi de 1,11 miliarde dolari in primele sase luni ale acestui an, cu 22 % mai mici fata de cele din perioada similara a anului trecut, relateaza agentia EFE, informeaza AGERPRES.

Pierderile s-au produs in pofida faptului ca veniturile companiei lui Elon Musk au crescut in primul semestru la 10,891 miliarde dolari, cu 47% peste cele din perioada ianuarie-iunie 2018.

Insa veniturile din trimestrul al doilea, de 6,349 miliarde dolari, au fost sub cele asteptate de piata, motiv pentru care actiunile Tesla au scazut cu circa 10 % in operatiunile ulterioare inchiderii bursei de la New York, dupa anuntarea rezultatelor.

Tesla a explicat ca veniturile din vanzarea de autovehicule s-au situat la 5,168 miliarde dolari in trimestrul al doilea si la 8,676 miliarde dolari in primele sase luni.

Compania si-a majorat, de asemenea, numerarul si echivalentul in numerar la 4,954 miliarde dolari in trimestrul al doilea (plus 34%).

In plus, Tesla a obtinut 2,4 miliarde dolari ca rezultat al unei oferte publice de bonduri convertibile.

Reprezentantii Tesla au afirmat ca acest nivel de lichiditate „ne pune intr-o pozitie comoda pe masura ce ne pregatim pentru lansarea productiei Modelului 3 in China si a Modelului Y in SUA”.

Acestia au declarat, de asemenea, ca estimeaza ca Model Y, un SUV compact, ” va fi mai rentabil” decat Model 3.

In al doilea trimestru, Tesla a livrat o cifra record de 95.356 autovehicule, ceea ce compania a calificat intr-un comunicat drept „o etapa importanta ce reprezinta progresul rapid in gestiunea logisticii globale”.

Din aceste livrari, 77.634 unitati au fost autovehicule Model 3, cea mai mare cifra trimestriala din istoria companiei.

Tesla a subliniat ca isi mentine estimarile privind livrarea a 360.000 – 400.000 de autovehicule in acest an.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole