Tesla ar putea reduce cu 20% pretul automobilelor produse in China

Reclame home 1
Reclame home 1

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc. analizeaza posibilitatea reducerii cu 20% a pretului sedanului Model 3 produs in Chinak, incepand din 2020, in ideea de a atrage mai multi cumparatori, in contextul in care cea mai mare piata mondiala pentru autovehiculele electrice da semne de incetinire, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, informeaza AGERPRES.

Potrivit surselor, Tesla vrea sa reduca pretul automobilelor Model 3 prin utilizarea mai multor componente produse in China, ceea ce ii va permite companiei americane sa importe mai putine componente si deci sa evite plata unor tarife vamale. Sursele au adaugat ca, cel mai probabil, preturile pentru automobilele care vor fi construite la noua uzina Telsa de langa Shanghai, si care in prezent incep de la 355.800 yuani (50.800 de dolari), vor fi reduse incepand din a doua jumatate a lui 2020. Amploarea reducerii de pret si momentul in care va fi introdusa vor depinde de conditiile de pe piata, au precizat sursele

Directorul general al Telsa, Elon Musk, mizeaza pe uzina de la Shanghai, o investitie de mai multe miliarde de dolari in prima uzina Tesla din afara SUA, pentru a dobandi un avantaj competitiv in cursa cu rivalii BMW AG si Daimler AG, care mizeaza si ei pe China pentru noile lor modele electrice. In plus, reducerea pretului automobilelor Tesla ar pune presiune si pe producatorii chinezi precum NIO Inc. si Xpeng Motors sa adopte masuri similare.

„Oamenii cumpara in functie de pret. Aceasta reducere va ajuta la cresterea cotei de piata a vehiculelor electrice. In plus, va forta si concurentii sa faca ajustari”, a declarat Bill Russo, fondatorul firmei de consultanta Automobility Ltd.

O eventuala reducere de 20% a pretului unui automobil Model 3 ar insemna ca pretul de pornire ar fi unul de sub 300.000 de yuani. Aceasta in conditiile in care, luna trecuta, producatorul auto chinez Xpeng a anuntat ca noul sau sedan electric P7 va avea un pret de cost cuprins intre 270.000 si 370.000 de yuani. De asemenea, cel mai ieftin model al producatorului NIO, modelul de teren ES6, are un pret de pornire de 358.000 de yuani.

Desi aceasta posibila reducere a pretului pentru Model 3 arata ca Tesla este constient de competitori, masura ar putea avea un impact si asupra vanzarilor initiale, deoarece este posibil ca clientii sa astepte preturi si mai mici, a subliniat Russo. CEO-ul Elon Musk sustine ca Tesla va produce cel putin 1.000 de unitati pe saptamana la Shanghai la finele lui 2020, o tinta pe care prima uzina Tesla din California a avut nevoie de mai multe luni pentru a o atinge.

Deocamdata, Tesla face ultimele pregatiri pentru a putea incepe sa livreze primele automobile produse la uzina de la Shanghai. Recent, autoritatile chineze au anuntat ca automobilele Model 3 produse in China vor putea beneficia de subventii de la stat de pana la 24.750 de yuani pe automobil, dar deocamdata nu este clar ce procent din aceasta suma va ajunge direct la client.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole