Tesla a dezvoltat o noua baterie electrica atingand o autonomie de peste 600 de kilometri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tesla-model-sConstructorul american de automobile electrice Tesla a prezentat marti o noua baterie capabila, in premiera, sa depaseasca cei 600 de kilometri de autonomie ai vehiculului sau Model S, informeaza agentia France Presse (AFP), transmite AGERPRES.

In conformitate cu fondatorul si presedintele director general al Tesla, Elon Musk, aceasta este prima data cand autonomia unei masini electrice depaseste 300 de mile, conform standardelor de autonomie stabilite de Agentia de Mediu din SUA (US Environmental Protection Agency, EPA) si 600 de kilometri, conform standardelor in vigoare in Europa. Autonomia sa exacta este de 315 mile (standarde EPA) sau 613 kilometri (standarde europene).

Acest tip de baterie, cu o capacitate de 100 de kilowati/ora, va dota, de asemenea, vehiculul denumit Model X, mai mare si mai greu decat cel precedent, iar autonomia va fi in cazul sau de 289 de mile sau 542 km, in conformitate cu cele doua standarde. Aceste modele vor fi vandute in Statele Unite pentru suma de circa 135.000 de dolari (120.000 de euro).

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2