Tesla isi mentine obiectivele de productie pentru sedanul Model 3

Reclame home 1
Reclame home 1

Constructorul american de automobile electrice Tesla si-a mentinut miercuri obiectivele de productie pentru sedanul Model 3 stabilite de fondatorul Elon Musk chiar daca a raportat cele mai mari pierderi trimestriale din istorie si a avertizat ca investitiile sale vor creste in acest an, informeaza AFP si Reuters, transmite AGERPRES.

Succesul Model 3, care ar urma sa aiba o autonomie de pana la 220 mile (350 de kilometri) la o singura incarcare si un pret de pornire de 35.000 de dolari, mai putin de jumatate fata de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla sa devina in sfarsit o companie profitabila. Insa, intarzierile de productie au incetinit numarul de automobile livrate clientilor, doar 1.550 de vehicule fiind livrate in trimestrul patru 2017 fata de o medie de 4.100 unitati, cat estimau analisti, ceea ce inseamna ca vanzarile Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla.

Cu toate acestea, constructorul a confirmat ca intentioneaza sa produca 2.500 de unitati Model 3 pe saptamana in primul trimestru din acest an si 5.000 de exemplare pe saptamana la finalul celui de al doilea trimestru. De asemenea, grupul condus de Elon Musk a lasat sa se inteleaga ca obiectivul initial privind productia a 10.000 de unitati Model 3 intr-o singura saptamana va fi atins pe termene mediu.

In ceea ce priveste performantele financiare, Tesla a inregistrat in trimestrul patru al anului trecut pierderi record de 675,4 milioane de dolari, insa, exceptand elementele exceptionale, Tesla a inregistrat pierderi de 3,04 dolari pe actiune, mai putin decat se asteptau analistii (3,12 dolari pe actiune). In plus, cifra de afaceri trimestriala a crescut cu 44% pana la 3,3 miliarde de dolari ca urmare a majorarii cu 35% a livrarilor de vehicule.

Dupa ce in ultimul trimestru al anului trecut a alocat 787 de milioane de dolari pentru investitii de capital, Tesla a subliniat ca in 2018 investitiile sale vor fi usor mai mari decat in 2017 cand a investit 3,4 miliarde de dolari, ca urmare a extinderii productiei la uzinele sale de la Fremont si Nevada Gigafactory, unde asambleaza baterii pentru autovehicule electrice. Alte noi proiect care vor necesita investitii sunt camionul Tesla Semi, dezvaluit recent, si uzina din China.

In urma cu doi ani, Elon Musk sustinea ca Tesla va produce 500.000 de vehicule in anul 2018, majoritatea Model 3, de sase ori mai mult decat in anul 2016.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole