Tesla lanseaza o baterie cu intentia de „a transforma energia mondiala”

Reclame home 1
Reclame home 1

teslaCompania californiana Tesla, care produce vehiculele electrice de lux cu acelasi nume, a prezentat joi o „baterie pentru acasa”, care va schimba, potrivit fondatorului firmei, Elon Musk, „intreaga infrastructura energetica din lume”, transmite Agerpres.

Bateria, numita Tesla Powerwall, poate stoca electricitatea furnizata de panouri solare sau de reteaua de electricitate in momentul in care se livreaza energie ieftina — indeosebi noaptea, a precizat firma, citata vineri de AFP. Ea poate fi folosita si in cazul unor opriri de curent, adauga Tesla.

Bateria, conceputa pentru a fi fixata pe peretele casei sau in garaj, ar putea face locuintele dotate cu panouri fotovoltaice total independente de retelele electrice traditionale.

„Scopul nostru este transformarea totala a infrastructurii energetice mondiale, pentru a o face durabila si fara emisii de carbon”, a declarat Elon Musk presei inainte sa prezinte Tesla Powewall la Los Angeles.

Bateria va costa 3.500 de dolari, urmand sa fie pusa in vanzare pe piata americana in vara acestui an. De anul viitor va fi livrata in toata lumea. Potrivit lui Elon Musk, Germania ar trebui sa devina o piata-cheie pentru acest tip de baterie, fiind una dintre tarile cel mai bine echipate cu panouri fotovoltaice din lume. Ar putea fi folosita insa si regiuni in curs de dezvoltare, unde retelele electrice sunt adesea putin fiabile, in pofida unei abundente energii solare.

Bateria ar putea juca un rol asemanator celui in care telefonul mobil a inlocuit liniile terestre, a adaugat patronul Tesla, care detine 26,7% din actiunile companiei, estimate la peste 7 miliarde de dolari pe Wall Street.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole