Testarea masinilor fara sofer, autorizata in Marea Britanie

Reclame home 1
Reclame home 1

chei masinaMasinile fara sofer pot fi testate pe drumurile publice din Marea Britanie, dupa avizul dat miercuri de guvernul britanic, care a investit 19 milioane de lire sterline pentru dezvoltarea a patru prototipuri.

„Lansam oficial testele pentru patru masini semi-automate, primul pas pe drumul tehnologiei fara sofer, a explicat pentru AFP citata de Agerpres dna Claire Perry, secretar de stat pentru transporturi, in timpul prezentarii acestor prototipuri la Greenwich (sud-estul Londrei).

Aceste patru vehicule sunt dezvoltate de catre trei consortii care au fost selectate de guvernul britanic.

„Proiectele pe care le finantam la Greenwich, Bristol, Milton Keynes si Coventry ne va ajuta sa ne plasam in pozitia de lider mondial in acest domeniu si sa beneficiem de ceea ce ar urma sa fie o industrie de peste 900 de miliarde de lire sterline pana in 2025”, a spus ministrul comertului, Vince Cable.

La Milton Keynes, ambitia este de a crea pana in 2017 o flota de 40 de automobile autonome „pe care oamenii sa le poata comanda de la o aplicatie si folosi pe post de taxi intre statii, magazine etc.”, a explicat Peter Marland, presedintele Consiliului Municipal al acestui oras situat la 85 kilometri nord-vest de Londra.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2