TESTĂRI ÎN ȘCOLI – Trei elevi din județ depistați pozitiv la testarea rapidă pe bază de salivă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Luni, 6 decembrie, a fost prima zi în care părinții sau personalul specializat din școli trebuia să facă testarea rapidă pe bază de salivă pentru elevi. Însă părinții trebuie să știe că testarea nu e obligatorie. Vinerea trecută copiii au primit testele respective frumos ambalate în pungi de plastic, pentru zilele de luni, 6 decembrie, respectiv joi, 9 decembrie.

În județul Maramureș s-au administrat testele rapide pe bază de salivă în unitățile de învățământ care au decis lucrul acesta, unele școli au decis să se facă acasă aceste teste, de către părinți sau bunici, altele să se facă la școală.

„În județ avem 9 unități de învățământ unde testarea se face în format mixt, adică unii la școală, alții acasă, avem peste 91 de unități unde testarea se realizează acasă. În prima zi de administrare a acestor teste, adică ieri, 6 decembrie, în județ s-au raportat 3 cazuri în care rezultatul a fost pozitiv la acest tip de testare. Toate cele trei persoane au fost trimise la unitățile specializate pentru a face testul PCR, care va confirma sau infirma suspiciunea de îmbolnăvire cu COVID. Au fost și situații în care părinții au refuzat testarea, ori după cum știți, testarea nu e obligatorie”, precizează reprezentanții ISJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2