Thailanda – Sute de fabrici inchise in lupta cu valul de smog care a invaluit capitala Bangkok

home camp2
home camp2
home camp2

Thailanda a decis inchiderea temporara a aproximativ sase sute de fabrici din apropierea capitalei Bangkok pentru reducerea emisiilor de poluanti atmosferici, informeaza agentia VNA joi, transmite AGERPRES.

Premierul thailandez Prayut Chan-o-cha a anuntat aceasta masura in timpul convorbirilor cu media locale in urma unei sedinte de Guvern care a avut loc la 5 februarie.

Poluarea atmosferica a fost pusa pe seama emisiilor autovehiculelor, producatorilor industriali, proiectelor de constructie a cladirilor mari si a practicii fermierilor de ardere a deseurilor rezultate din agricultura.

Premierul Prayut Chan-o-cha a declarat ca majoritatea particulelor fine sunt cauzate de trafic, drept pentru care in opinia sa este necesar ca autovehiculele poluante sa fie scoase din uz. De asemenea, seful Guvernului a facut apel la populatie sa sustina masurile guvernamentale pentru reducerea poluarii.

Orasul este invaluit de cateva saptamani de o ceata tulbure, iar populatia critica din ce in ce mai intens raspunsul autoritatilor, care au minimizat initial amploarea problemei si apoi au dispus inchiderea a peste 400 de scoli din Bangkok, o decizie fara precedent in istoria metropolei.

Mai multe masuri au fost puse in aplicare in ultima luna, insa in zadar. Printre solutiile gasite de autoritati s-au numarat operatiuni aeriene de dispersare a unor substante chimice in nori cu ajutorul dronelor pentru a activa formarea averselor sau udarea strazilor cu ajutorul autoutilitarelor.

La sfarsitul lunii ianuarie, guvernatorul capitalei Thailandei, Aswin Kwanmuang, a lansat un apel la ajutor in lupta cu valul persistent de poluare atmosferica, dupa ce operatiunea desfasurata cu zeci de drone nu i-a convins pe cei aproape 12 milioane de locuitori ai capitalei thailandeze, din ce in ce mai ingrijorati pentru sanatatea lor.

Particulele fine numite PM2,5 (cu diametrul inferior sau egal cu 2,5 micrometri) sunt considerate cele mai daunatoare pentru sanatate deoarece patrund cel mai adanc in plamani.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *