Thailanda: Un elefant si-a ucis insotitorul si a fugit in jungla cu trei turisti chinezi

home camp2
home camp2
home camp2

elefantiUn elefant si-a ucis insotitorul miercuri, in Thailanda, fugind apoi in jungla cu trei turisti chinezi in spinare si relansand criticile impotriva acestui tip de agrement care nu respecta animalele, relateaza AFP citata de Agerpres.

Cei trei turisti chinezi, un cuplu si copilul lor, “sunt in prezent in siguranta”, a declarat colonelul Thawatchau Thepboon de la politia din provincia Chiang Mai. Insotitorul care se ocupa de pachiderm “nu cunostea bine elefantul”, a spus el.

Imaginile difuzate de postul Trei thailandez ii prezinta pe cei turistii chinezi ingroziti in timp ce sunt adusi in tabara pe elefant, calmat de alti ingrijitori.

Numerosi turisti vin zilnic in tabere specializate in plimbari pe spinarea elefantilor, simbol al Thailandei, in pofida criticilor asociatiilor de aparare a animalelor care denunta rele tratamente din partea multor calauze.

“Elefantii sunt pusi la munca zilnic, 365 de zile pe an”, a declarat AFP, Edwin Wiek, membru al asociatiei Wildlife Friends of Thailand. “Daca ati fi nevoit sa faceti acelasi lucru ati fi stresat. Acelasi lucru este valabil si pentru elefanti. La un moment dat o iau razna si nu mai pot fi controlati”, a precizat el.

In prezent se afla in Thailanda 4.000 de elefanti domesticiti si 2.500 in libertate, potrivit ONG-ului de aparare a animalelor Traffick.

In luna iunie, un elefant a ucis un turist thailandez si a ranit un altul intr-un restaurant de pe plaja, in timp ce ingrijitorul sau era prins intr-o discutie cu alte doua persoane. Elefantii sunt utilizati masiv in plimbari propuse turistilor.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *