Tiberiu Alexa isi continua activitatea ca director al Muzeului Judetean de Arta „Centrul Artistic” Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mandatul directorului Muzeului Judetean de Arta „Centrul Artistic” Baia Mare a fost prelungit cu inca patru ani. Astfel, un nou contract de management a fost semnat atat de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, cat si de directorul muzeului, Tiberiu Alexa.

Facand o introspectie in timp, Tiberiu Alexa se arata incantat de masura dezmembrarii fostului muzeu judetean, care a avut o loc in anul 2006, si apreciaza aceasta masura ca fiind una de bun augur pentru evolutia celor trei muzee: Muzeul Judetean de Arta „Centrul Artistic” Baia Mare, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie si Muzeul de Etnografie si Arta Populara.

Facand referire la obiectivele sectoriale ale mandatului 2017 – 2020, directorul Tiberiu Alexa, afirma ca isi doreste sa continue programul multianual de dezvoltare al patrimoniului muzeal prin achizitii si donatii. De asemenea, muzeul deruleaza o serie de proiecte de restaurari, prin care isi propune sa devina lider pe piata muzeala artistica romaneasca.

Totodata, extinderea proiectelor expozitionale temporare in cadrul programului judetean „Stagiunea Muzeului Judetean de Arta „Centrul Artistic” Baia Mare”, prin realizarea unor microexpozitii atat in localitatile urbane mici, de tip agricol, dar mai ales in cele rurale din judet, se regaseste pe lista obiectivelor sectoriale cuprinse in strategia manageriala pentru perioada 2017 – 2020.

„Tinta principala o reprezinta consolidarea dezvoltarii durabile si sanatoase. Prin urmare, printr-o maniera intensiva dorim sa dezvoltam ceea ce am reusit sa acumulam in cele doua cicluri manageriale anterioare. Vom folosi de experienta acumulata si pentru a marca cei 125 de ani de la infiintarea Muzeului Judetean de Arta „Centrul Artistic” Baia Mare, eveniment care va avea loc in anul 2021”, a subliniat Tiberiu Alexa, directorul Muzeului Judetean de Arta „Centrul Artistic” Baia Mare.

Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures, a apreciat ca Muzeul Judetean de Arta „Centrul Artistic” Baia Mare este una dintre cele mai  prestigioase institutii de cultura ale Maramuresului, dar si o institutie cu activitati remarcabile in peisajul culturii romanesti.

”Sigur, ca de fiecare data, omul sfinteste locul si de aceea, prezenta la conducerea institutiei a domnului Tiberiu Alexa este fundamentul pe care se aseaza intreaga constructie viitoare a proiectelor culturale. Experienta si vasta sa cunoastere a istoriei culturii maramuresene, dar si expertiza solicitata de institutiile culturale prestigioase onoreaza Consiliul Judetean Maramures. Ii uram mult succes noului manager in realizarea principalelor obiective, dar mai ales in pregatirea jubileului a 125 de ani de la infiintarea Scolii de pictura baimareana, in anul 2021”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2