Tibi Useriu a depasit zona unde anul trecut a renuntat la Yukon Arctic din cauza degeraturilor

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Sportivul Tibi Useriu a anuntat ca a parcurs intr-o singura zi 100 de kilometri la Yukon Arctic, competitia de le Cercul Polar, la temperaturi sub -20 de grade, si a depasit zona unde anul trecut a fost nevoit sa renunte din cauza degeraturilor. Atletul acuza, insa, dureri de stomac.

Tibi Useriu a anuntat ca, dupa 48 ore de cursa la Cercul Polar, la Yukon Arctic, au mai ramas 15 concurenti. Temperaturile scad treptat pe masura ce sportivii merg spre nord, iar ziua sunt cam -20 grade, in vreme ce noaptea scad sub -30.

In primele 24 ore Tibi a parcurs 100 de km, depasind locul in care anul trecut a fost oprit din cauza degeraturilor, iar dupa 48 de ore avea parcursi 170 de kilometri.

„Merge calculat, nu forteaza deloc. Dupa 40 ore a ajuns la Braeburn (km150), iar dupa un somn bun a plecat mai departe”, anunta sustinatorii sportivului roman.

In fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei atleti: Tibi Useriu si inca doi sportivi din Elvetia.

„Tibi doarme atunci cand simte nevoia, nu asteapta sa ajunga in punctele de control. Este obisnuit cu frigul asa ca isi poate gestiona cursa asa cum doreste, ceea ce este un mare avantaj. Elvetianul Fabian e coleg de suferinta cu Tibi, anul trecut a fost oprit si el pentru degeraturi. Se deplaseaza cu viteza mare intre punctele de control, dar nu doarme pe traseu, prefera sa doarma an punctele de control, asa ca sta mult in puncte. In acest moment Fabian si Tibi sunt singurii care au plecat din Braeburn, iar Fabian are un avans de aproximativ 3 ore. Tibi este bine odihnit si cu moralul ridicat”, mai anunta sustinatorii din tara, citati de Mediafax.

In ultimul apel telefonic, Tibi Useriu a anuntat ca este increzator ca va ajunge la finalul cursei, dar acuza dureri de stomac.

Pe de alta parte, sportivul roman spune ca este incantat de peisajul de la Cercul Polar.

Anul trecut, Tibi Useriu a mers aproximativ 100 de kilometri in 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a doua oprire, medicii care i-au facut controlul de rutina l-au anuntat ca trebuie sa se retraga. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru ingrijiri de specialitate, pentru ca avea degeraturi.

Yukon Arctic Ultra 2020 se desfasoara in perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

stiri.tvr.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1