Tic-tac, tic-tac… Sentință pentru Cherecheș, în dosarul ”șpagă la primărie”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tribunalul Cluj ar urma să se pronunțe azi în dosarul în care apare numele primarului din Baia Mare, edilul municipiului fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Instanța de judecată a stabilit în data de 17 mai noul termen pentru pronunțarea soluției și anume data de 17 iunie, ora estimată fiind 9. Acest dosar de corupție se judecă din 2016, suferind de atunci și până acum numeroase amânări. În 2016, edilul era arestat pentru 30 de zile, fiind luat din sediul Primăriei Baia Mare. Cu doar câteva zile înainte își depusese candidatura pentru un nou mandat de primar.

În a doua jumătate a lunii iulie, Cherecheș era adus, sub escortă, de la Penitenciarul Gherla la Primăria Baia Mare pentru a depune jurământul pentru un nou mandat de primar. Acesta a fost reales ca primar la scrutinul din 5 iunie, deși se afla în arest de ceva vreme pentru luare de mită. Apoi, în august, a fost eliberat din închisoare și plasat în arest la domiciliu. Ulterior, din decembrie 2016, s-a aflat sub control judiciar. Și tot de atunci poate ține ședințele de Consiliu Local.

Vă reamintim că la Tribunalul Maramureș mai avem o speță în care apare numele primarului de Baia Mare, pentru aceeași infracțiune. În respectivul dosar, alături de edil, mai sunt alți patru inculpați și anume WERMELINGER A. MARCO, TRIFA V. NICOLAE DAN, MIHAI GH. DORU ADRIAN și MIHAI F. SORINEL. În acest dosar încă nu am avut înfățișări.

ACTUALIZARE Instanta de judecata a decis o nouă amânare, noul termen fiind data de 19 iulie 2021.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2