Tichetul Rabla 2013 trebuie valorificat in 45 de zile – Vezi toate noutatile din program

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, iar in maximum 45 de zile de la intrarea in posesia proprietarului, acesta il poate depune la dealerul auto de unde se doreste masina noua, se mentioneaza in proiectul de ordin referitor la Programul “Rabla 2013”.

Potrivit documentului, programul se adreseaza persoanelor fizice si juridice care detin autovehicule mai vechi de 10 ani, precum si unitatilor administrativ-teritoriale, institutiilor publice sau institutelor de cercetare-dezvoltare infiintate ca institutii publice, care detin autovehicule mai vechi de 5 ani.

Printre principalele schimbari survenite in programul Rabla in acest an se mentioneaza faptul ca pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

In cazul achizitionarii unui autovehicul electric, care beneficiaza de eco-tichetul de 2.500 de euro, se poate folosi si voucherul primit in cadrul programului Rabla, in timp ce pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, gen Euro 6, Ministerul Mediului ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei, arata Agerpres. La achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Un alt element de noutate al programului se refera la perioada in care poate fi utilizat tichetul primit. Astfel, in termen de 45 de zile, cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul si detin un tichet valoric, il pot depune la dealer. In plus, pentru evitarea traficului cu tichete valorice, s-a decis ca termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul sa fie de maximum 10 zile.

Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet, ci va tine cont de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene

In acest an, se vor emite 20.000 de tichete pentru Rabla 2013, dintre care 17.000 pentru persoane fizice si juridice, si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

Conform proiectului, dupa aprobarea Ghidului de finantare a Programului de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National, se va desfasura sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor, in conformitate cu termenele stabilite. Dupa finalizarea acestor proceduri, tichetele vor fi distribuite efectiv.

Ca si in anii trecuti, colectorii vor fi cei care elibereaza voucherele catre persoanele fizice. In cazul persoanelor juridice si a institutiilor publice, dosarele se vor depune la AFM.

Programul Rabla din acest an se va desfasura intr-o singura etapa, iar termenul-limita in care acestea vor fi acceptate este 20 noiembrie, data la care are loc si incheierea sesiunii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2