Tiganii de pe Craica, in raportul pe 2014 al Amnesty International

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

cocioabe-craica-glasul-mmRaportul anual al organizatiei Amnesty International semnaleaza ca Romania a inregistrat probleme cu respectarea drepturilor omului in 2014.

Printre chestiunile semnalate se numara discriminarea romilor, inchisorile secrete CIA, dar si nementionarea drepturilor minoritatilor sexuale.

In raport apare si situatia romilor de pe Craica, despre care cei de la Amnesty sustin ca au fost evacuati fortat de catre autoritatile locale, potrivit ziare.com.

Organizatia mai aminteste cazul romilor din tabara de la Eforie Sud, evacuati fortat din locuintele lor in conditii de vreme rea. Locuintele improvizate au fost distruse si unele dintre familii au fost gazduite in doua foste scoli, in conditii neadecvate. O parte dintre familii au fost apoi mutate in locuinte container si altele au ramas fara locuinta. Niciunul dintre romi nu a fost despagubit pentru pierderea locuintei.

Un alt caz amintit este cel al romilor evacuati din centrul Clujului in 2010, care au fost relocati intr-o zona unde se depoziteaza gunoaiele.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1