Tigari confiscate dupa ce au fost trecute in Maramures de contrabandisti intotatori

Sambata dimineata, la nivelul Sectorului PF Sarasau, jud. Maramures s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 4.20, un echipaj al politiei de frontiera a observat mai multe persoane care treceau apa raului Tisa din Ucraina in Romania, transportand colete voluminoase.

Imediat, la fata locului si-a facut aparitia o autoutilitara in care barbatii au inceput sa incarce coletele.

“Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a acestora si deoarece nu s-au supus, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

In acel moment barbatii au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean impreuna cu conducatorul auto.

Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea efectuarii in comun a cercetarilor”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

La cercetarea terenului, in autoutilitara si langa aceasta au fost descoperite 29 de colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana. In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 22.200 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 197.000 lei.

In continuarea verificarilor s-a stabilit faptul ca la activitatea infractionala a participat si un barbat de pe raza judetului Maramures.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1