Tigari de contrabanda confiscate in Muntii Maramuresului, la 1.600 metri altitudine

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sambata, 8 martie, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Poienile de sub Munte s-a desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona muntoasa, greu accesibila.

Astfel, in jurul orei 20.00, politistii de frontiera au observat in Muntii Maramuresului, la o altitudine de 1.600 metri, trei persoane care transportau in spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul tarii.

S-a procedat la interceptarea celor in cauza, iar in urma somatiilor legale prin voce, unul dintre barbati a abandonat coletul si a fugit de la fata locului, celelalte doua persoane fiind retinute de catre politistii de frontiera.

„S-au dispus masuri specifice de monitorizarea a zonei, in vederea retinerii si identificarii persoanei in cauza, fiind anuntate totodata despre eveniment si autoritatile de frontiera din Ucraina.

Cele doua persoane retinute impreuna cu coletele au fost duse la sediul sectorului, unde in urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 1.980 pachete tigari, de provenienta ucraineana”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

Totodata, au fost identificate si persoanele implicate in activitatea infractionala, acestea fiind M. Vasile de 23 de ani si V. M. de 22 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 17.800 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cei doi maramureseni sunt cercetati acum pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.

In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

 ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2