Tigari de contrabanda confiscate la frontiera de nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tigari de contrabandaIn data de 7 iulie, la nivelul Sectorului PF Sarasau s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Pe timpul actiunii, in jurul orei 01.30, pe raza localitatii Sapanta, judetul Maramures politistii de frontiera au observat doua autoturisme, care se deplasau in viteza catre un drum forestier din zona.

“Imediat s-a trecut la urmarirea masinilor cu maşina de serviciu a Politiei de Frontiera folosind semnalele acustice si luminoase, iar la scurt timp unul dintre autoturisme a fost descoperit abandonat. In acesta se puteau observa colete care contineau tigari de provenienta ucraineana.

Au fost luate masuri specifice de supraveghere si cercetare a zonei, iar la scurt timp, a fost oprit in trafic cel de al doilea autoturism, care era condus de un barbat, cetatean roman, domiciliat pe raza judetului Maramures. In urma cercetarilor, s-a constatat ca acesta avea rolul de a supraveghea zona pentru a facilita soferului celuilalt autoturism transportul tigarilor de contrabanda”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

In urma inventarierii tigarilor, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 45.000 lei, cantitate ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si complicitate la contrabanda, iar la finalizare vor fi luate toate masurile legale ce se impun.

*Si politistii de frontiera din cadrul STPF Maramures au descoperit, pe timpul unei actiuni specifice, in apropierea frontierei de stat, 9 colete care contineau 4.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 40.500 lei.

Tigarile au fost confiscate, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2