Tigari de contrabanda trecute cu dronele peste granita. Carausul a fost retinut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 13.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, marfa ce a fost trecuta ilegal peste frontiera, din Ucraina in Romania, cu ajutorul a doua aparate de zbor de mici dimensiuni, posibil drone.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Halmeu aflati in misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat pe directia localitatii Dabolt, judetul Satu Mare, doua aparate de zbor de mici dimensiuni, posibil drone, care au traversat frontiera din Ucraina in Romania. Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatelor de zbor si cercetarea zonei, pe aceeasi directie, fiind descoperite in teren doua colete cu tigari de provenienta ucraineana. De asemenea, in apropiere a mai fost depistat un cetatean roman. In cel mai scurt timp, s-a luat masura informarii autoritatilor ucrainene despre eveniment, in vederea cercetarii in comun a cazului.”

In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoana in cauza este un cetatean roman, in varsta de 44 de ani, avand domiciliul in judetul Satu Mare. Pe timpul cercetarilor, barbatul a declarat ca mai detine o cantitate de tigari la domiciliu, fapt pentru care, cu acordul acestuia, politistii de frontiera au intrat in curtea imobilului si au descoperit o autoutilitara marca Citroen incarcata cu colete cu tigari.

In urma inventarierii tuturor coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 13.275 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 155.300 lei, marfa ce a fost ridicata in vederea confiscarii. Drept urmare, in cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar in continuare se efectueaza verificari sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2