Țigări în valoare de peste 47.000 lei confiscate de polițiștii de frontieră

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat în zona de responsabilitate, 4.442 pachete cu ţigări, în valoare de 47.460 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în interiorul banchetei şi spătarelor scaunelor microbuzului, cantitatea de 442 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 660 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul microbuzului a fost sancţionat contravenţional de către autoritatea vamală cu amendă în valoare de 7.000 lei. Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean polițiștii de frontieră au luat măsura interzicerii întrării în România, pe o perioadă de 5 ani.

Contrabandă și la Sarasău

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Iulia Stan, purtăror de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: ”Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localității Sarasău, județul Maramureș, a unui autoturism, marca Peugeot, înmatriculat în Franța. Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, iar după câteva sute de metri mașina a fost descoperită abandonată într-un lan de porumb. În autoturismul abandonat, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestuia la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.”

În urma inventarierii bunurilor descoperite, a rezultat cantitatea de 4.000 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, cu timbru duty-free, în valoare de 46.800 lei. Totodată, autoturismul abandonat, înmatriculat în Franța, a cărui valoare este estimată la 7.300 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureș.

Acum, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea ș reținerea conducătorului auto, în vederea tragerii la răspundere a acestuia.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2