Tigari in valoare de peste 47.000 lei confiscate la frontiera de nord

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unor actiuni specifice desfasurate in zona de competenta, 4.378 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 47.000 lei.

In cursul dupa-amiezii de ieri, 28 august a.c., in jurul orei 15.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judetul Suceava, pe sensul de intrare in tara, un tanar, in varsta de 22 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Romania.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In baza analizei de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, persoanei si bagajelor. Astfel, a fost descoperita ascunsa, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in bordul autoturismului, cantitatea de 398 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana.”

Tigarile, in valoare de 597 lei, au fost confiscate, iar tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 de lei.

Tot, ieri, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina – ITPF Sighetu Marmatiei a fost declansata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 15.00, un echipaj al politiei de frontiera a observat, pe directia localitatii Straja, doua persoane care transportau de la frontiera de stat catre interiorul tarii, colete voluminoase.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Imediat, colegii nostri au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, dar in momentul in care acestea au observat echipajul politiei de frontiera au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru retinerea persoanelor care nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au tras trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data cei in cauza nu s-au oprit si au fugit in Ucraina.”

Politistii au informat autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea si cercetarea zonei, fiind descoperite 2 colete cu tigari.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.980 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 46.500 lei. Acestea au fost confiscate, iar acum se fac cercetari pentru contrabanda.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *