Tigari in valoare de peste 50.000 lei confiscate la frontiera

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tigari contrabandaPolitistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (I.T.P.F.) Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma mai multor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, peste 5.740 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 51.500 lei, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.

*In data de 3 martie, politistii de frontiera de la Sectorul P.F. Sarasau au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

„Astfel, in jurul orei 8.30, un echipaj al politiei de frontiera, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a oprit pentru control pe DN19, pe raza localitatii Sarasau, un autoturism marca Skoda, condus de Yevhenii H., de 22 ani, cetatean ucrainean.

Dupa verificarea documentelor politistii de frontiera au procedat la efectuarea unui control asupra masinii ocazie cu care au fost descoperite 6 colete care contineau tigari de provenienta ucraineana. Persoana in cauza, impreuna cu masina si tigarile a fost condusa la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare totala de 27.200 lei.

Pe timpul verificarilor s-a constatat ca in activitatea infractionala au mai fost implicate doua persoane care au fost depistate ulterior in P.T.F. Sighet, in timp ce incercau sa iasa din tara. Acestea au fost identificate ca fiind Ivan B. si Ivan G. in varsta de 22 respectiv 24 ani, ambii cetateni ucraineni”, a precizat Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

*In ultimele 24 de ore, si la nivelul Sectorului P.F. Viseu de Sus, s-au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari.

Pe timpul actiunilor, in data de 3 martie a.c., o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului a oprit pentru control pe DJ.186, pe raza localitatii Salistea de Sus, jud. Maramures, un autoturism marca Renault, inmatriculat in Romania. Autoturismul era condus de Ioan I., in varsta de 44 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

„In urma controlului efectuat asupra masinii, politisti de frontiera au descoperit in portbagaj 300 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si 260 litri de alcool pentru care barbatul nu a putut prezenta niciun document de provenienta.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita legala, iar tigarile in valoare de 2.600 lei si intreaga cantitate de alcool in valoare de 5.600 lei au fost ridicate in vederea confiscarii”, mai spus Radu Lungu.

Azi dimineata, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au oprit pentru control, pe raza localitatii Viseu de Jos, un autocar care circula catre localitatea Viseu de Sus.

„In urma controlului efectuat, in cala de bagaje a autocarului au fost descoperite 4 genti pline cu tigari de provenienta ucraineana, care apartineau Mihaelei M., in varsta de 27 ani, domiciliata pe raza judetului Maramures, pasagera in autocar.

Persoana in cauza, impreuna cu tigarile a fost condusa la sediul sectorului pentru continuarea cercetarilor, unde in urma inventarierii tigarilor, a rezultat cantitatea de 2.440 pachete cu tigari, in valoare de 21.700”, a adaugat Radu Lungu.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost confiscata.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2