Țigări în valoare de peste 56.000 lei confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, 4.712 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană. Țigările în valoare totală de 56.130 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Astfel, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. În acest sens, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat o persoană care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Costileva, jud. Suceava, mai multe colete voluminoase.

Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: ”Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea bărbatului, iar în momentul în care acesta a observat echipajul poliției de frontieră a abandonat coletele și a fugit în pădure. Deoarece persoana în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cel în cauză nu s-a oprit. La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.”

Un alt echipaj din cadrul aceluiași sector a descoperit în urma unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, pe direcția localității Lupcina, județul Suceava, trei colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.782 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

În ambele cazuri, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentele de frontieră în vederea cercetării în comun, conform procedurilor în vigoare. Întreaga cantitate de țigări în valoare de 32.549 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale..

Contrabandă și la Poienile de sub Munte

Și la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: ”Colegii noștri au descoperit în zona de frontieră, pe direcția localității Poienile de sub Munte, patru colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană. Și în acest caz au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentul de frontieră în vederea efectuării cercetărilor ce se impun, conform procedurilor în vigoare. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, au rezultat 1.930 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.”

Întreaga cantitate de țigări în valaore de 22.581 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea infracțională.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1