septembrie 24, 2021

Tinerele mame vor primi informatii despre ingrijirea nou nascutului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tinerele mame din 175 de maternitati din tara vor primi informatii despre ingrijirea nou nascutului, ajutandu-le sa inteleaga mai usor nevoile acestuia, in cadrul unei campanii ce se va desfasura incepand cu luna septembrie, derulata de Asociatia Telefonul Copilului, transmite Agerpres.

“Campania lansata astazi a fost realizata cu sprijinul Geometry Global si reprezinta o continuare fireasca a preocuparii Asociatiei Telefonul Copilului fata de nevoile copiilor si, bineinteles ale mamelor. Nevoia de informare este una dintre ele, astfel ca intrebarile isi pot gasi raspuns printr-un simplu apel catre 116 111. Avand astfel grija de mame, avem grija de copii!”, a declarat Catalina Florea, director Executiv al Asociatiei Telefonul Copilului, cu aceasta ocazie.

Telefonul Copilului 116 111, la care raspund asistenti sociali si psihologi pregatiti sa raspunda tuturor situatiilor legate de problemele cu care se confrunta copiii, vine sa asculte problemele mamelor si sa le ofere sfaturile de care au nevoie pentru a trece mai usor prin perioada de acomodare.

“Aspectele pentru care orice mama din Romania poate sa contacteze linia telefonica de asistenta 116 111 sunt, pe langa informatiile traditionale legate de protectia drepturilor copilului si a familiei, urmatoarele: dezvoltarea relatiei copil — parinte / parinti pe etape de varsta, dezvoltarea abilitatilor de viata ale copiilor de-a lungul etapelor de dezvoltare, educatia copiilor inca din stadiul de bebelusi, depresia post-partum, iar din punct de vedere juridic mamele pot obtine informatii in concordanta cu legislatia in vigoare referitoare la: obtinerea certificatului de nastere, concediul pre si post natal, concediul maternal, indemnizatia de crestere a copilului, concediul paternal, dar si orice alte informatii din spectrul protectiei drepturilor copilului si familiei”, se arata intr-un comunicat de presa al asociatiei.

In anul 2013, la linia telefonica de asistenta gratuita 116 111 au beneficiat de informare si consiliere specializata 2.176 de mame, care au facut referire la abuz asupra copiilor (660 de situatii), consiliere juridica (318 situatii) si consiliere psihologica (304 situatii). Referitor la problemele legate de abuz, mamele au sesizat in principal violenta fizica (41.97%), abuzul emotional (26.53%) sau forme ale abuzului sexual si trafic de minori (11.81%).

In ceea ce priveste consilierea juridica, in procentaj de 58.49%, mamele au sesizat situatii de incredintare a copilului, dreptul la vizita, parasirea tarii cu un minor, recunoasterea paternitatii, dreptul copilului la pensie alimentara, mentinerea legaturilor personale, iar in procentaj de 41.51% dreptul la concediul de crestere a copilului, indemnizatia de crestere a copilului pana la 1 an, respectiv 2 ani, drepturile copilului privind alocatia de stat, inregistrarea tardiva a nasterii, obtinerea certificatului de nastere, pensia de urmas a copilului.

Consilierea psihologica solicitata de mame s-a axat pe dezvoltarea relatiei copil — parinte / parinti (85.52%), dar si pe consiliere privind depresii, tulburari de comportament, anxietati ale copiilor (14.48%).

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2