Tinerii baimareni – remarcabili creatori de arta prin reciclarea artistica a deseurilor

PNL

Joi, 21 septembrie, s-a incheiat etapa de pregatire a tinerilor in cadrul proiectului ”Atelier de creatie privind reciclarea artistica a deseurilor”, proiect finantat de catre Primaria Municipiului Baia Mare.

Manifestarile au avut loc la Centrul Universitar Nord din Baia Mare sub coordonarea dr. ing. Irina Smical. Pe parcursul celor 7 zile de instruire teoretica si practica privind reciclarea desurilor prin arta, tinerii baimareni si-au demonstrat maiestria transformand diverse obiecte, inutile aparent, in adevarate opere de arta.

Programul a gazduit peste 70 de participanti cu varste intre 15 si 26 de ani care au realizat, individual sau in echipe, peste 30 de lucrari. Acestea au fost evaluate de catre o comisie formata din specialisti, iar cele mai reusite lucrari au fost premiate. Toti participantii au primit diplome si carti.

”Consider ca acest proiect a fost un succes intrucat tinerii nostri baimareni au reusit sa transpuna in practica tehnicile de reciclare creativ artistica pe care le-au invatat in cadrul instruirii teoretice. Acestia s-au intrecut pe ei insisi creand opere de arta din lucruri aparent fara utilitate.

As dori sa le multumesc pentru sprijinul oferit, pe tot parcursul acestui program, doamnelor profesoare Ileana Vasilescu, Cristina Rettegi si in special dnei Codruta Rohian, renumit artist plastic, care le-au impartasit cu generozitate tinerilor cunostintele si tehnicile de creatie”, a afirmat directorul de proiect Irina Smical.

Este laudabil ca tinerii sunt directionati in vederea gasirii solutiilor eficiente de protectie a mediului prin imbinarea cunostintelor ingineresti cu maiestria artistica. In contextul general de dezvoltare demografica si economica, e nevoie de un mediu ambiental mai sigur si mai curat dar si de o generatie tanara creativa.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1