Tinerii liberali din Maramures cauta solutii inovative pentru comunitatile locale

Solutiile inovative pentru dezvoltarea comunitatilor au fost tema principala a dezbaterii ,,Regenerare Urbana, de la potential la dezvoltare”, organizata de TNL Maramures, semn ca tinerii liberali se implica in gasirea unor perspective SMART pentru viitorul comunitatilor.

Dezbaterea, moderata de Simon Sebastian, a vizat conceptul Smart City, abordat de primarul liberal din Baia Sprie, Alin Birda.

Arhitectul Horia Branzei a vorbit despre urbanism si regenerare urbana, iar inginerul Sorin Pop a abordat tema planificarii si strategiei comunitare. Desigur , nu a lipsit din discutie nici tema transportului electric, nepoluant,
utilizarea trotinetelor electrice fiind abordata de reprezentantul ElektroUrban, Cosmin Nedelcu.

,,Am ales sa prezentam comunitatii acest concept – regenerarea urbana – sub forma unei dezbateri, considerand ca este cea mai eficienta forma de a da nastere unor noi proiecte, prioritizand nevoile societatii, nevoi pe care cei prezenti la dezbatere au avut ocazia sa ni le comunice.

In urma dezbaterii, am notat nevoi, dar si idei, pe care le voi dezbate impreuna cu colegii mei din TNL Maramures, vom gasi si vom face cunoscute minim patru propuneri pentru proiecte de dezvoltare a comunitatilor urbane, pornind de la conceptul de “Smart City”. Vom fi implicati si vom face eforturi pentru a implementa proiectele pe care le vom gandi, rezultate din ideile dezbatute la eveniment.”, a declarat, la finalul dezbaterilor, Gabriel Stetco, presedintele TNL Maramures.

De asemenea, presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, a incurajat implicarea tinerilor liberali in gasirea si implementarea unor solutii SMART pentru dezvoltarea comunitatilor locale.

,,In toata tara, nu doar in Maramures, avem nevoie de solutii inovative pentru dezvoltarea comunitatilor, de solutii care sa ii ajute pe oameni sa traiasca mai bine, sa le faca viata mai usoara. Servicii publice online, transport public electric, nepoluant, sunt doar cateva din solutiile care pot dezvolta comunitatile locale, pastrand desigur specificul fiecareia.

Cred ca aceste solutii SMART pot contribui din plin la conservarea specificului local, in cazul nostru al celui maramuresean, si ne pot ajuta sa promovam mai bine unicitatea noastra.”, a subliniat, in mesajul sau, presedintele PNL Maramures.

Biroul de presa PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1