Tinerii maramureseni celebreaza Ziua Mondiala a Pamantului (FOTO)

La sediul Centrului Universitar Nord din Baia Mare a avut loc ieri o manifestare stiintifica de celebrare a Zilei Mondiale a Pamantului.

Cu toate ca in calendarul ecologic acest eveniment se sarbatoreste anual in data de 22 aprilie, elevii maramureseni au marcat momentul in avans prin participarea la Simpozionul organizat de Facultatea de Inginerie, intitulat ”Protejarea Terrei in context durabil”.

A devenit deja o traditie aceasta manifestare astfel ca simpozionul a ajuns la editia a IV-a. Aproximativ 150 de elevi si cadre didactice si-au prezentat lucrarile in cadrul celor doua sectiuni: Prezentare orala si Expozitie de postere, afise, machete, colaje de imagini si desen.

Intrebata cu privire la semnificatia evenimentului, Irina Smical, sef. Lucrari dr. ing. si organizator ul principal al evenimentului ne-a marturisit ca este o ocazie speciala in care tinerii pot sa-si exprime pasiunea si preocuparea pentru problematica poluarii mediului si gasirea solutiilor de remediere a daunelor aduse acestuia.

Dat fiind faptul ca tema stabilita pentru acest an se refera la protejarea speciilor, majoritatea lucrarilor au facut referire la aspecte ce privesc biodiversitatea si dezastrele ecologice dar si la atitudinea omului fata de acestea.

La finalul manifestarii au fost acordate premii si mentiuni sub forma de carti pentru fiecare sectiune in parte. Toti participantii au primit diplome. Este laudabil ca tinerilor le pasa de soarta naturii, de siguranta mediului si de calitatea vietii. Avem datoria de a face tot ce se poate pentru a proteja Terra chiar daca, asa cum spunea Sir Peter Scott ”Nu vom salva tot ce ne-ar placea sa salvam, dar vom salva mai mult decat daca n-am fi incercat deloc.”

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1