Tinerii si copiii viseuani, in cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania – ,,Let`s do it, Romania!”

Reclame home 1
Reclame home 1

Sambata, 15 septembrie, tinerii si copiii din Viseu de Sus au participat la Campania de Curatenie ,,Let`s do it, Romania!”, cel mai amplu proiect de implicare sociala din tara.

Pe platoul din fata Casei de Cultura din Viseu de Sus s-au intalnit elevi de la Scoala Gimnaziala Nr. 7, Liceul Tehnologic Viseu de Sus, Liceul Teoretic George Pop de Basesti, cei din Consiliul Scolar al Elevilor de la Liceul Teoretic Bogdan-Voda, tinerii din nou infiintatele organizatii de tineret Interact si Rotaract, profesori, invatatori si insotitori ai copiilor si reprezentanti ai Politiei Locale Viseu.

„Echipati corespunzator, pregatiti cu manusi si saci menajeri, viseuanii au pornit spre cateva locatii unde au igienizat fie malurile raului, fie statiile de autobuz, fie spatiile naturale care au fost descarcate de povara deseurilor. Astfel, ȋn zona Arsita au pornit copiii de la Scoala Gimnaziala nr.7, insotiti de d-na profesor ȋnvatator Elvira Pascu, d-nele profesor Adriana Melniciuc si Ioana Ciuban. Impreuna au reusit sa stranga 133 de saci de deseuri. Ei au fost ȋnsotiti si sprijiniti ȋn aceasta zona de elevii Liceului Teoretic George Pop de Basesti, coordonati de d-nele Ana Andreica si Oana Timis, care au strans ȋmpreuna 35 de saci menajeri.

Elevii de la Liceul Teoretic Bogdan – Voda au igienizat statia de autobuz de langa podul de peste raul Viseu, calea ferata si malul raului Viseu, pana la stadionul local de fotbal, fiind ȋnsotiti de d-nele profesor Simona Sipos, Carmen Rad, Irina Iuga si Monica Grad. Acestora li s-au alaturat membrii Consiliului Scolar al Elevilor din acest liceu, condusi de Roxana Hapca, Interact Viseu, condusi de Dragos Rad si Rotaract Viseu, condusi de Tudor Coman. Un suport important le-a fost oferit de d-l Emil Barsan, politist local, care i-a ȋnsotit si le-a oferit sprijinul ȋn permanenta.

Partea dinspre raul Vaser le-a revenit copiilor de la Liceul Tehnologic Viseu de Sus, coordonati de d-nele profesor Gabriela Ciolpan- directorul unitatii scolare, Elena Sandru, Ritta Coman si Daniela Simon, ȋmpreuna ocupandu-se de malurile acestui rau care delimiteaza cartierul Tipterai de centrul orasului, dar si de proximitatea scolii lor, de unde au strans o sumedenie de saci cu deseuri. Zona ecologizata a fost langascoala pe calea feratasi la piatapana la biserica. Astfel, copiii de diverse varste, de la ciclul primar pana la cel gimnazial, au reusit printr-o mobilizare exemplara sa lase ȋn urma lor un mediu mai curat si mai sanatos.

Asadar, responsabilitatea pentru mediul in care traiesc, munca in echipa, implicarea, comunicarea si colaborarea au fost ingredientele unei zile ȋn care tinerii si-au asumat grija pentru mediul din proximitatea lor, cu speranta ca participarea lor ȋi va motiva si pe ceilalti sa respecte natura si sa aiba grija de spatiile naturale ale orasul lor”, a spus Monica Maria Grad, profesor de limba si literatura romana la Liceul Teoretic ,,Bogdan-Voda”, Viseu de Sus

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole