Ministrul Fondurilor Europene: “Tinta mea e sa depasim 70% grad de absorbtie pentru exercitiul financiar 2007-2013”

baniMinistrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a declarat joi ca tinta sa e ca Romania sa ajunga la un grad de absorbtie al fondurilor europene de peste 70% pentru perioada de finantare 2007-2013, scrie Agerpres.

“Pe perioada 2007-2013, la fiecare ora acest grad de absorbtie se schimba functie de plati — ce plati intra, ce plati se certifica. Deci este un proces acum de aproximativ 60% grad de absorbtie, plati certificate de Comisia Europeana. Formal mai avem foarte multe alte plati in casa, sunt proiectele care sunt plati care urmeaza sa vina, sunt sanse ca acest proiect sa poata creste.

Nu stim un procent exact, dar imi doresc foarte mult sa depasim 70%. Sunt programe care merg mai bine, sunt programe cu mai multe probleme dar luam proiect cu proiect si program cu program ca sa acceleram si sa ajungem la un grad de absorbtie cat mai bun. Dar eu sper, tinta mea e sa depasim 70%,” a afirmat Aura Raducu dupa intalnirea pe care premierul Dacian Ciolos a avut-o la Palatul Victoria cu ministrii responsabili de gestionarea fondurilor europene.

Ministrul a mai anuntat ca saptamana viitoare va inainta o nota in sedinta de guvern prin care va expune modificarile de legislatie necesare pentru accelerarea absorbtiei de fonduri.

“Sunt anumite modificari de ordonanta de urgenta care erau restrictive pentru beneficiari — de exemplu sa depuna cererile de finantare pana la o anumita data. Incercam sa flexibilizam putin acest lucru astfel incat cat mai multi beneficiari sa aiba posibilitatea sa isi finalizeze proiectele. Discutam aceasta nota saptamana viitoare in sedinta de guvern”, a anuntat Aura Raducu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1