Tiruri intense de artilerie la Donetk dupa doua zile de acalmie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tiruri sustinute de artilerie se auzeau luni dimineata la Donetk, orasul bastion al separatistilor prorusi din estul Ucrainei, marcand astfel reluarea luptelor dupa doua zile de relativa acalmie, transmite France Presse citata de Agerpres.

Reporterii acestei agentii aflati la fata locului relateaza ca, la inceputul diminetii, au auzit circa 30 de salve de lansatoare multiple de rachete ‘Grad’ intr-un cartier situat in apropierea aeroportului din Donetk, un important obiectiv strategic intens disputat intre armata ucraineana si insurgentii prorusi.

Acalmia din timpul weekendului a coincis cu alegerile legislative anticipate din Ucraina, scrutin care insa nu s-a putut desfasura si in teritoriile controlate de separatistii ce doresc sa organizeze propriile lor alegeri duminica in autoproclamatele republici Donetk si Lugansk.

Potrivit unor localnici, bombardamentele de la Donetk au inceput in timpul noptii. Ei afirma ca atacul a fost lansat de rebelii prorusi si acum asteapta riposta trupelor ucrainene.

Dupa semnarea armistitiului de pe 5 septembrie, consolidat printr-un memorandum incheiat pe 19 septembrie, armata ucraineana si separatistii prorusi s-au acuzat reciproc de mai multe ori ca au incalcat incetarea focului. Pe de alta parte, liderul autoproclamatei republici populare Donetk, Alexandr Zaharcenko, a amenintat joi ca trupele sale vor recupera prin forta zonele pierdute in regiunea Donetk.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2