Titea (Ministerul Transporturilor): De luni vom lua la purificat fiecare compartiment al TAROM

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fiecare compartiment al companiei TAROM va fi verificat incepand de luni, a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea, subliniind ca ministrul de resort a constituit o comisie care va face „putina ordine” in companie, informeaza AGERPRES.

„Domnul ministru (Felix Stroe, ministrul Transporturilor n.r.) a dispus o comisie care sa stea alaturi de cei de la compania TAROM, impreuna cu toti factorii de decizie, sa facem putina ordine in companie, deoarece nimeni nu isi mai permite sa lucreze intr-o dezordine si harababura, cum a fost pana acum la TAROM. Ati vazut foarte bine toate problemele care au fost la TAROM si vreau sa va dau doar cateva exemple. Referitor la intarzieri, in anul 2015 am avut 721.000 de lei pierderi, in anul 2016 am avut 2,3 milioane. Sunt si pierderi cauzate de partea tehnica, sunt lucruri normale, care se intampla la toate companiile, dar siguranta pasagerilor este primordiala. De luni vom lua la purificat fiecare compartiment al companiei TAROM”, a spus secretarul de stat pe aeroportul Otopeni.

Acesta a precizat ca la nivelul companiei TAROM a inceput si o evaluare a personalului, deoarece „e momentul sa punem osul la munca” pentru a aduce compania acolo unde ii este locul.

„Domnul ministru Stroe iubeste foarte mult TAROM si este foarte implicat. La ora actuala, la nivelul companiei Tarom s-a inceput o evaluare a personalului. Am spus-o si o mai spun: cine vrea sa ramana in Tarom trebuie sa munceasca alaturi de companie, pentru ca e momentul sa punem osul si sa aducem TAROM acolo unde ii este locul”, a afirmat Titea, adaugand ca mandatul directorului interimar al TAROM a fost prelungit de Consiliul de Administratie pana la finele anului.

O aeronava TAROM ce trebuia sa efectueze joi cursa ROT 374 Bruxelles-Bucuresti a necesitat verificari suplimentare la sistemul de navigatie. Dupa evaluarea tehnica a aeronavei, compania TAROM a luat decizia reprogramarii acestei curse pentru vineri, la ora estimata de decolare 10:45 (ora locala). Printre pasagerii aflati la bordul aeronavei se aflau ministrul Apararii, Mihai Fifor, comisarul european Corina Cretu, europarlamentarul Maria Grapini si secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Dragos Titea.

„A fost o piesa a sistemului de navigatiei, care in momentul in care a vrut sa plece nu a mai functionat. S-a incercat resetarea de sistem, de doua, trei ori. Am incercat sa vorbim cu cei de la Lufthansa, sa vedem daca ei au aceasta piesa pe aeroportul din Bruxelles, avand in vedere ca avem un contract cu cei de acolo, dar nu aveau piesa. Am luat legatura si cu cei de la Sabena (compania belgiana de navigatie n.r.), sperand ca ei sa poate sa aiba piesa respectiva. Era vorba de o singura piesa, care nu mai aprindea acel sistem de navigatie, nu era niciun fel de problema. Problema s-a remediat in 5 minute. Cand a venit piesa s-a remediat”, a explicat Titea, subliniind ca „important e ca am ajuns bine”.

TAROM a anuntat vineri dimineata ca alte trei zboruri vor inregistra intarzieri cuprinse intre 45 de minute si o ora si 45 de minute in urma reprogramarii, din motive tehnice, a cursei Bruxelles — Bucuresti.

„Ca urmare a reprogramarii cursei RO 374 Bruxelles — Bucuresti, urmatoarele zboruri vor avea intarzieri: ROT 301/2 Bucuresti-Frankfurt-Bucuresti se estimeaza o intarziere de 45 de minute; ROT 225/6 Bucuresti-Praga-Bucuresti se estimeaza o intarziere de 1 h si 45 de minute; ROT383/4 Bucuresti-Paris-Bucuresti se estimeaza o intarziere de 1 h”, a informat compania pe propria pagina de Internet.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2